Ziare.com

CFR Marfa si pretul painii, pe lista lui Chiritoiu cu ce ar putea merge prost in acest an

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 13:57

   

CFR Marfa si pretul painii, pe lista lui Chiritoiu cu ce ar putea merge prost in acest an
Privatizarea CFR Marfa si scaderea pretului la paine, in urma reducerii TVA, s-au aflat pe lista de lucruri care ar putea merge prost in acest an a presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, care a aratat ca sunt doua probleme de care a scapat.

"La inceputul anului, cand mi-am facut lista cu ce ar putea merge prost in acest an, am trecut privatizarea CFR Marfa, la care erau cote foarte mari de piata, si doi, imi era frica sa nu avem toata discutia ca in cazul benzinei, pentru preturile la paine. Uite doua probleme de care am scapat, nici CFR Marfa nu s-a intamplat, nici pretul la paine nu a ramas la fel.

(...) Faptul ca dupa datele noastre, aproape integral, reducerea de TVA la paine se vede in pretul final pare sa indice pe zona aceasta de alimente o concurenta care functioneaza bine", a declarat Chiritoiu, la o conferinta pe teme FMCG organizata de o revista de specialitate.

La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la paine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie.

Potrivit lui Chiritoiu, reducerea TVA pentru panificatie a avut ca efect scaderea cu peste 11% a pretului de vanzare a painii.

Privatizarea CFR Marfa a esuat pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

In luna iunie, Grup Feroviar Roman a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat ca privatizarea va fi reluata. Guvernul s-a angajat fata de FMI ca, in cazul in care tranzactia nu este finalizata, sa vanda pachetul majoritar de la CFR Marfa unui alt investitor strategic.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 406 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor