Ziare.com

Chiritoiu: Gruia Stoica nu a incalcat legea, dar nici nu s-a grabit sa ne dea datele

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 10:20

   

Chiritoiu: Gruia Stoica nu a incalcat legea, dar nici nu s-a grabit sa ne dea datele
Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a afirmat ca, desi nu a incalcat legea, Gruia Stoica, patronul GFR, nu s-a grabit sa notifice Concurenta cu privire la preluarea CFR Marfa.

Cererea depusa de GFR pentru aprobarea tranzactiei este in continuare analizata pana la momentul la care va fi retrasa: "Am primit o cerere din partea CFR sa aprobam tranzactia. Pana isi va retrage cererea, va trebui sa o analizam", a spus Chiritoiu la Digi 24.

Potrivit acestuia, Consiliul Concurentei a incercat sa stranga inca din primavara datele necesare in vederea emiterii avizului, de la toate companiile implicate in privatizarea CFR Marfa.

"Nu am avut o cerere concreta, cu toata bunavointa din lume, nu poti da o aprobare daca nu ai o cerere. Chiar am incercat sa ne incadram in vechiul calendar, conform caruia privatizarea trebuia finalizata in iunie. Deja din primavara am cerut actele, inainte sa se finalizeze toata procedura si lor si celorlati doi operatori, cu o luna inainte, tocmai ca sa strangem datele din timp, sa dam o decizie pana in 15 iunie, care era termenul convenit cu FMI. Si Comisia Europeana asteapta aceste date, nu am stabilit daca decizia o luam noi sau Bruxelles-ul", a spus Bogdan Chiritoiu.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

El a precizat ca Gruia Stoica putea efectua plata si fara avizul Consiliului Concurentei.

"Nu era niciun impediment legal, graficul de plati tine de intelegerea dintre vanzator si cumparator, nu are nicio legatura cu legislatia concurentei. Nu suntem influentati in analiza noastra de intelegerea dintre parti. Hotararea de Guvern care a aprobat contractul de privatizare poate fi interpretata ca enumerand printre masurile premergatoare platii avizul CC.

Asta era argumentul legal al lui Gruia Stoica. Al doilea argument al lui e de logica: puteam plati banii, dar e realist sa imi cereti sa blochez 200 de milioane intr-un cont si sa astept pana cand Consiliul imi da o decizie, eventual negativa?. Nu il oprea nimeni sa plateasca, si pe vanzator, adica statul sa ii spuna: sa imi platesti toti banii chiar inainte sa decida CC", a explicat presedintele Consiliului Concurentei.

Privatizarea CFR Marfa, esuata - Gruia Stoica: Am fost informati ca nu se poate finaliza tranzactia

Chiritoiu a afirmat si ca anumite lucruri puteau fi scrise mai bine in contract.

"Nu are nicio vina Comisia de privatizare ca notificarea catre CC a venit la trei luni din momentul castigarii licitatiei. Gruia Stoica ne-a spus ca e foarte ocupat cu pregatirea documentatiei pentru licitatie, apoi a asteptat sa semneze contractul, apoi ne-a trimis notificarea. Legea presupune ca e interesul cumparatorului sa se grabeasca sa notifice CC si atunci nu ii impune lui un termen. Gruia Stoica nu a incalcat nicio lege, dar nici nu s-a grabit foarte tare cu notificarea catre CC. Constat ca nu s-a grabit sa ne dea datele", a sustinut Bogdan Chiritoiu.

Privatizarea CFR Marfa a esuat luni, dupa ce Comisia de privatizare a CFR Marfa si Grup Feroviar Roman (GFR) nu au ajuns la un rezultat pentru incheierea transferului de actiuni in proprietate privata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 818 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

marele fals va iesi la iveala in urmatoarele zile

Daca j.agardelele de la guvernare ii returneaza puradelului gara tia se creaza un precedent si toate incercarile de privatizare vor fi tratate cu maxima neseriozitate,daca nu-i bau inapoi bani ,puradelul in mod sigur ii v-a da in judecaca

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor