Circul privatizarii CFR Marfa: GFR nu a depus nici pana acum documentatia completa la Concurenta

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 16:52
2238 citiri
Circul privatizarii CFR Marfa: GFR nu a depus nici pana acum documentatia completa la Concurenta
Foto: Digi 24

Desi a conditionat plata sumei aferente cumpararii CFR Marfa de primirea avizului din partea Consiliului Concurentei (CC), Grup Feroviar Roman, castigatorul licitatiei pentru privatizarea companiei de transport de marfa, nu a depus inca documentatia completa la CC, a declarat presedintele acestei institutii, Bogdan Chiritoiu.

GFR a notificat de abia pe 24 septembrie Consiliul Concurentei cu privire la preluarea companiei de stat CFR Marfa, dupa aproape 6 saptamani de la publicarea in Monitorul Oficial a actului normativ pe aceasta tema.

La scurt timp, Bogdan Chiritoiu a declarat pentru Ziare.com ca GFR nu a transmis toate documentele necesare pentru analiza, intarziind astfel procedura.

Cumpara sau nu Gruia Stoica CFR Marfa: GFR intarzie analiza in Consiliul Concurentei

"A fost alegerea dansilor sa trimita notificarea la o luna dupa ce au semnat contractul. Legea nu le da un termen, dar presupune ca este in interesul lor sa se miste repede", a spus Chiritoiu joi, la Digi 24.

Acesta a precizat ca GFR nu a depus inca o notificare completa.

Hotararea de Guvern cu privire la privatizarea CFR Marfa prevede un termen de finalizare a tranzactiei de 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, care expira pe 15 octombrie.

Haos la privatizarea CFR Marfa - Manescu il contrazice pe Ponta: Gruia Stoica sa dea banii pana luni

Tot joi, Gruia Stoica, patronul GFR, a declarat ca este dispus sa plateasca intreaga suma prevazuta in contract, chiar inainte de avizul Consiliului Concurentei, daca Ministerul Transporturilor respecta celelalte conditii din contract.

Privatizarea CFR Marfa - Gruia Stoica: Platesc inainte de avizul Concurentei, cu o conditie

C.S.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#GFR CFR Marfa Consiliul Concurentei, #Gruia Stoica cumparare CFR Marfa, #GFR aviz Concurenta , #privatizare