Disponibilizari masive la CFR Marfa: Cati angajati vor fi dati afara si ce compensatii primesc

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 17:54
4515 citiri
Disponibilizari masive la CFR Marfa: Cati angajati vor fi dati afara si ce compensatii primesc

CFR Marfa a anuntat, miercuri, ca va incepe disponibilizarile ca urmare a demararii programului de restructurare si reorganizare.

In aceasta companie lucreaza in prezent 8.577 de angajati, insa 2.500 dintre acestia vor fi trimisi acasa, informeaza operatorul feroviar de transport, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, in functie de vechimea in munca a salariatilor, cei disponibilizati vor beneficia de 12-24 salarii compensatorii, in valoare maxima de 1.625 lei/luna.

Acesti bani vor fi alocati de la bugetul asigurarilor pentru somaj, astfel: 13,475 milioane de lei pentru anul 2014, 32,34 milioane de lei pentru anul 2015 si 18,865 milioane de lei pentru 2016.

"Totodata, in conformitate cu Acordul incheiat intre CFR Marfa si organizatiile sindicale, salariatii disponibilizati in urma procesului de restructurare vor beneficia de 6 salarii brute echivalente clasei 10 de salarizare (respectiv 900 lei).

Aceste salarii vor fi acordate indiferent daca persoanele disponibilizate se vor angaja sau nu in perioada urmatoare", a mai anuntat compania.

De asemenea, in cazul in care salariatii disponibilizati se vor angaja in perioada acordarii salariilor compensatorii, acestia vor pierde ajutorul de somaj in valoare de 547 lei/luna.

Ponta are o veste foarte proasta pentru mii de angajati CFR Marfa: Am fost sabotati

"Procesul de restructurare are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului intre volumul prestatiei de transport si numarul de angajati al societatii, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii CFR Marfa pe o piata extrem de concurentiala.

Precizam faptul ca activitatea CFR Marfa nu va fi afectata, clientii nostri primesc pe aceasta cale asigurari ca activitatea societatii se va desfasura si in continuare in conditii normale", sustine compania.

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA este operatorul national de transport feroviar de marfa din Romania, lider pe aceasta piata cu o cota de piata de 54,8 %, la nivelul anului 2013. Cifra de afaceri a societatii a fost de 922, 52 mil.lei in anul 2013, in scadere cu 5% fata de anul 2012.

C.P.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...