Fenechiu: CFR Marfa ar putea sa ramana statului

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 16:17
1553 citiri
Fenechiu: CFR Marfa ar putea sa ramana statului
Foto: Arhiva

Daca Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman, nu va cumpara CFR Marfa, Guvernul va decide daca operatorul national de transport marfa va ramane in proprietatea statului sau daca va fi privatizat, a declarat Relu Fennechiu, fost ministru al Transporturilor.

"Daca acesti bani nu vor veni va trebui sa se ia o decizei politica in legutura cu ce se va intampla, daca CFR Marfa ramane in proprietatea statului sau daca va fi privatizata", a afirmat Fenechiul intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Fostul ministru a precizat ca CFR Marfa a intrat pe profit incepand cu luna iulie.

"As vrea sa va amintiti, in luna ianuarie, cand am ajuns mininistru, cand am cerut FMI ragaz de cateva luni pentru a le demonstra ca eu si echipa manageriala putem aduce CFR Marfa pe profit", a mai spus Fenechiu.

Anterior, acesta declarase ca CFR Marfa a avut in iulie si august profit de 15 milioane de lei in fiecare luna si ca se asteapta la castiguri mai mari pentru luna septembrie.

Fenechiu a avansat si varianta unei privatizari minoritare, care ar asigura mai multa transparenta.

"Sper din toata inima ca mininistrii care vor veni dupa mine sa gandeasca cum am gandit eu, in interesul companiei", a spus Fenechiu.

Grup Feroviar Roman (GFR) a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Pe 2 septembrie a fost semnat contractul de privatizare a CFR Marfa, GFR urmand vireze in 32 de zile de la aceasta data 10% din suma licitata, iar restul banilor pana la jumatatea lunii octombrie.

Premierul Victor Ponta a declarat ca, in cazul in care GFR nu va plati, la CFR Marfa va fi numit un manager privat, iar licitatia va fi reluata.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Fenechiu privatizare CFR Marfa, #CFR Marfa profit, #Daniel Fenechiu fost ministru , #privatizare
Comentarii