Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fenechiu: Consider ca salariul directorului CFR Marfa este corect

Luni, 03 Iunie 2013, ora 07:09
1650 citiri
Fenechiu: Consider ca salariul directorului CFR Marfa este corect

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi, ca salariul de 9.000 de euro, cat are directorul CFR Marfa, este unul "corect", avand in vedere ceea ce a realizat de cand se afla la conducerea societatii comparativ cu fostul manager.

"Directorul de la CFR Marfa de cand a venit a reusit sa aduca contracte de 90 milioane de lei, in trei luni. Pentru un astfel de om, comparandu-l cu cel de dinainte, care in decurs de patru ani nu a reusit sa aduca macar un contract pentru CFR, eu consider ca salariul de 9.000 de euro este corect", a declarat ministrul Transporturilor.

Fenechiu a spus ca desi ca ministru are o remuneratie mult mai mica, nu este invidios ca un director are salariul mai mare ca el.

El a sustinut ca trebuie sa se renunte la populisme, "in sensul sa le dam acestor oameni 3.000 de lei pe luna, ca un medic are doar 2.000".

"Suntem obligati sa dam salarii bune, altfel niciodata nu vom avea performanta. E nevoie de salarii mari pentru a aduce oameni competenti. Chiar cred ca la unitatile din autoritatea Ministerului Transporturilor, la ora actuala, cea mai mare parte sunt oameni competenti.

Important este sa nu vina pe salarii de 8.000 - 9.000 de euro pe luna niste politruci. Cand ma refer la politruci, nu ma refer neaparat la oameni angajati politic, ci ma refer la oameni care vin din politica si care nu au nici o legatura cu managementul", a precizat Relu Fenechiu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#salariu CFR Marfa, #salarii directori companii stat , #privatizare