Fenechiu: Voi tine cu dintii de pretul CFR Marfa

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 20:30
1117 citiri
Fenechiu: Voi tine cu dintii de pretul CFR Marfa

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, da asigurari ca nu va face rabat la pretul cerut la privatizarea CFR Marfa.

"Atunci cand am inceput aceasta privatizare am spus ca voi tine cu dintii la pretul de 180 de milioane de euro pentru 51% din actiuni, nu abdic de la idee, nu va intra niciunul dintre investitori in posesia CFR Marfa pana nu va plati aceasta suma minima", a spus Fenechiu, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Ministrul Transporturilor s-a referit si la criticile privind pretul stabilit pentru privatizarea CFR Marfa, spunand ca nu este prea mic, ci este pretul corect stabilit se specialisti.

"Am vazut voci publice care spuneau ca pretul este teribil de mic, in aceste conditii ar fi trebuit sa fie coada la cumpararea CFR, companiile sa se bata... Nu Fenechiu poate sa stabileasca un pret, acesta este stabilit in baza unor calcule facute de oameni care se pricep", a explicat Fenechiu.

Eximbank a aprobat o garantie pentru GFR, compania care vrea CFR Marfa

Pentru a participa la ultima etapa, respectiv licitatia cu oferta in plic, documentele de participare trebuie depuse pana cel tarziu in data de 19 iunie 2013, ora 12.00.

In data de 20 iunie, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitatie, a ofertelor de cumparare de actiuni depuse si va stabili ofertantul adjudecatar.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al societatii. Statul vrea sa obtina 797 milioane de lei.

In cursa pentru privatizarea CFR Marfa au mai ramas S.C. Grup Feroviar Roman SA si Asocierea SC Transferoviar Grup SA - Donau Finantz GMBH, dupa ce americanii de la OmniTrax au fost scosi din licitatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Relu Fenechiu privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa , #privatizare