Consiliul Concurentei: GFR mai are de transmis documente referitoare la definirea pietelor

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 11:30
1279 citiri
Consiliul Concurentei: GFR mai are de transmis documente referitoare la definirea pietelor
Foto: Arhiva

Grup Feroviar Roman (GFR) a depus legal notificarea la Consiliul Concurentei pentru a solicita aprobarea achizitiei CFR Marfa, a declarat, miercuri, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"GFR a depus legal notificarea. A transmis si o serie de completari, respectiv anexele (la contractul de privatizare, care lipseau din dosarul depus saptamana trecuta - n.red.). Mai are o serie de precizari de transmis, in special referitoare la definirea pietelor", a afirmat Chiritoiu.

Cumpara sau nu Gruia Stoica CFR Marfa: GFR intarzie analiza in Consiliul Concurentei

Declaratiile sefului autoritatii nationale de concurenta vin dupa ce, saptamana trecuta, GFR a depus o serie de acte la Consiliul Concurentei, insa notificarea nu era completa, intrucat lipseau anexele la contractul de privatizare.

Termenul pana la care Consiliul Concurentei trebuie sa dea un raspuns este de maximum cinci luni de la primirea documentatiei complete.

Chiritoiu a precizat, la finele saptamanii trecute, la Sinaia, ca nu este exclusa nicio varianta de raspuns din partea Concurentei.

"Cotele de piata sunt mari si ne uitam la asta. Putem spune 'da', 'nu' sau 'da, conditionat'. Conditiile pot fi de ordin structural, cum ar fi renuntarea la anumite parti din aceste companii. Ne putem uita si la partea de contracte. Este mai putin probabil sa punem conditii pe partea de pret, dar ne vom uita si la asta. Nimic nu este exclus", a explicat Chiritoiu.

Intrebat ce se va intampla daca raspunsul Concurentei va fi negativ, Chiritoiu a raspuns ca, in acel caz, toata tranzactia va fi blocata.

Duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca, din informatiile pe care le detine, GFR nu va avea banii necesari la termenul stabilit, pentru a duce la capat preluarea CFR Marfa.

Basescu: GFR nu va avea banii pentru a cumpara CFR Marfa

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, saptaman trecuta, ca este "cu ochii pe ceas", in contextul in care Grup Feroviar Roman (GFR) trebuie sa vireze pana in data de 4 octombrie garantia in procesul de privatizare a companiei CFR Marfa, iar in 30 de zile intreaga suma.

De asemenea, ea a precizat ca va discuta in Guvern o eventuala amanare a termenelor de plata pentru GFR.

Compania condusa de Gruia Stoica a fost declarata pe 20 iunie 2013 castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vanzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Roman a fost semnat in data de 2 septembrie 2013.

Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#GFR documentatie CFR Marfa Consiliul Concurentei, #documentatie CFR Marfa Consiliul Concurentei, #GFR Consiliu Concurentei CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa Gruia, #Stoica bani CFR Marfa , #privatizare