Gusa: Gruia Stoica de la GFR nu are bani. Hrebenciuc incearca sa-i faca rost

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 22:00
3733 citiri
Gusa: Gruia Stoica de la GFR nu are bani. Hrebenciuc incearca sa-i faca rost

Omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza Grupul Feroviar Roman (GFR), nu are bani pentru privatizare, iar deputatul PSD Viorel Hrebenciuc incearca sa-i faca rost, afirma cosultantul politic Cozmin Gusa.

"CFR Marfa a fost o privatizare esuata pentru ca ne-am trezit cu un singur competitor care si-a fixat pretul si care a castigat ani la rand CFR Marfa in favoarea firmei sale GFR. Oamenii care au venit in strada de la CFR Marfa sunt un exemplu. Astazi - iata ca ii ofer o pista de investigatie lui Traian Basescu - mai este putin peste o saptamana pana la momentul in care ar trebui sa fie date 20 de milioane. Domnul de la GFR, Gruia Stoica, nu are banii, iar Viorel Hrebenciuc incearca sa ii faca rost de bani.

Ultima isprava pe care ar putea sa o investigheze presedintele Basescu, pentru ca e vorba de un interes national, este sa afle prin ce mijloace acest Viorel Hrebenciuc, eternul guzgan rozaliu, il santajeaza pe presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, partenerul sau de la SIF Moldova, ca sa-i dea fara garantii un credit de 20 de milioane acestui Gruia Stoica, pentru CFR Marfa", a declarat Gusa, la Realitatea Tv.

Acesta subliniaza "cvasi-fatala" serie de privatizari nereusite pentru economia Romaniei, adaugand ca toate sunt facute in dauna interesului national. Fostul deputat da exemplu "dezastrului Oltchim", "esecul CFR Marfa" si "marele scandal Rosia Montana", despre care spune ca arata nu doar limitele, ci si reaua-vointa administrativa in interesul de a guverna pentru cetateni intr-o perioada grea pentru romani.

"Ne aflam intr-o totala degringolada care este bine exemplificata de aceste trei exemple. Ne aflam intr-un moment in care oameni extrem de lacomi, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Sebastian Ghita, l-au 'impachetat' pe un premier tanar si neexperimentat care la randul sau este speriat ca isi pierde puterea si care nu are alta sanse sa guverneze decat din ce in ce mai prost", a mai spus Cozmin Gusa.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...