Guvernul il contrazice pe Basescu: CSAT a avizat de 3 ori privatizarea CFR Marfa, asteptam sedinta

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 14:50
4215 citiri
Guvernul il contrazice pe Basescu: CSAT a avizat de 3 ori privatizarea CFR Marfa, asteptam sedinta

Guvernul a precizat, vineri, ca CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfa, nefiind astfel de acord cu pozitia presedintelui Traian Basescu, care a mentionat ca institutia nu a avizat niciodata un astfel de proces, dupa finalizarea licitatiei.

"Purtatorul de cuvant al Guvernul Romaniei (Andrei Zaharescu - n.red.) reaminteste faptul ca, in sedinta de Guvern de miercuri, a fost aprobata finalizarea negocierilor privind privatizarea CFR Marfa, iar acestea au fost transmise catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in vederea unei pozitii.

Guvernul Romaniei nu poate considera ca aceasta pozitie a fost exprimata astazi, prin intermediul comunicatului transmis de Administratia Prezidentiala, sub semnatura domnului Bogdan Oprea.

Executivul asteapta in continuare convocarea CSAT de catre presedintele Romaniei si formularea unei pozitii cu privire la finalizarea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfa", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Basescu ii raspunde lui Ponta: Privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT

Purtatorul de cuvant al Guvernului a reiterat faptul ca neformularea unei pozitii a CSAT se va finaliza prin blocarea privatizarii, instituirea unui management privat si restructurea companiei CFR Marfa.

Andrei Zaharescu a anuntat ca, pana in prezent, CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfa.

"Cu sau fara competente, CSAT a avizat de trei ori pana acum privatizarea CFR Marfa. In 2011, 2012 si 2013 s-au dat avize ale CSAT in legatura cu aceasta privatizare.

Reluam recomandarea ca purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale sa nu comunice in numele CSAT, precum si de a trata cu seriozitate si responsabilitate acest subiect, care trebuie abordat in interes public", se arata in comunicatul transmis de Executiv.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a precizat, intr-un comunicat de presa, ca privatizarea CFR Marfa nu intra in atributiile CSAT.

"De la intrarea in vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si pana in prezent, CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie, acest lucru neintrand in atributiile CSAT.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, il invita pe ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, sa nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

C.P.

Citeste si:
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a salutat miercuri, 19 ianuarie, decizia președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul țării noastre. ”Salut decizia...
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE a plecat în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Care e versiunea oficială
Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a plecat în concediu în Republica Dominicană, în plin scandal al facturilor la energie. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat miercuri...