Guvernul PDL din umbra numara greselile USL: Esecul privatizarii CFR Marfa, pe primul loc

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 17:58
294 citiri
Guvernul PDL din umbra numara greselile USL: Esecul privatizarii CFR Marfa, pe primul loc

Esecul privatizarii CFR Marfa, asumarea descentralizarii, respingerea de catre majoritatea parlamentara a maririi alocatie pentru copii si legea cu dedicatie pentru RMGC, sunt cateva din erorile guvernarii USL intr-un top facut de Guvernul din umbra al PDL.

Guvernul Alternativa al PDL a intocmit un top al erorilor facute de guvernarea USL in ultima sapamana. Potrivit acestuia, USL a facut sapte greseli, iar cea mai mare este esecul privatizarii CFR Marfa, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Este vorba de incapacitatea de a organiza o licitatie corecta" si o "proba a minciunii permanente practicata de Victor Ponta in relatiile cu FMI", este calificata de guvernul din umbra al PDL incercarea de privatizare a CFR Marfa.

Pe locul doi al topului apare asumarea raspunderii Guvernului pe procesul de descentralizare. Uniunii Social Liberale i se reproseaza ca nu a trecut proiectul prin Parlament si ca astfel "Guvernul preda instrumentele de control in mainile baronilor locali".

Pe locul trei este pusa respingerea in Senat a maririi alocatiei pentru copii de la 42 la 200 de lei pe luna. Urmeaza intelegerea intre Victor Ponta si Crin Antonescu in legatura cu proiectul Rosia Montana, care va avea ca rezulta o "lege cu dedicatie care va fi trecuta prin Parlament".

Pe locul cinci in top este abrogarea deciziei din 2010 de a limita la 10% din valoarea contractului a actelor aditionale prin care se cresc preturile unor lucrari cu bani publici, demers pein care, sustine Guvernul Alternativa, "li se ofera firmelor de constructii posibilitatea de a cere prin acte aditionale sume importante de bani, care pot depasi chiar costul integral al lucrarii".

Listarea a 15% din actiunile detinute de statul roman la compania Romgaz este a sasea eroare, deoarece "instrainarea unui pachet semnificativ de actiuni Romgaz poate altera baza necesara elaborarii Strategiei Energetice".

Pe ultimul loc, este pus noul Cod rutier "care le va permite conducatorilor auto sa conduca si ei sub influenta alcoolului". "Este o perdea de fum aruncata de USL pentru a masca amenzile foarte mari", se arata in comunicatul PDL.

A.V.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...