Guvernul s-a razgandit: Le va da bani angajatilor disponibilizati de la CFR Marfa

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 13:53
2302 citiri
Guvernul s-a razgandit: Le va da bani angajatilor disponibilizati de la CFR Marfa
Foto: Arhiva

Guvernul va acorda plati compensatorii angajatilor CFR Marfa care vor fi disponibilizati in 2014, facand o exceptie de la legea in vigoare, care nu prevedea astfel de beneficii pentru compania de stat.

"In baza angajamentelor asumate cu organismele financiare internationale, CFR Marfa este angajata in procesul de privatizare pana in luna mai 2015, fapt pentru care in cursul anului 2014 aceasta societate va efectua disponibilizari colective de personal.

Se propune exceptarea CFR Marfa SA de la prevederile articolului 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 29/2013, astfel incat persoanele disponibilizate sa beneficieze de venit lunar de completare. Aceasta masura este menita sa atenueze tensiunile sociale ce pot fi determinate de disponibilizarile colective efectuate de catre CFR Marfa", a comunicat Guvernul, conform Mediafax.

Angajatii disponibilizati din toate companiile de stat au primit pana de curand un venit de completare acordat pana la doi ani, in functie de vechimea in munca, avand astfel din partea statului un sprijin financiar pana la gasirea unui nou loc de munca.

Insa Guvernul a decis, in august 2013, sa aplice o noua regula, limitand acest drept doar la persoanele disponibilizate din anumite companii. Pe lista initiala nu a fost inclusa, insa, si CFR Marfa.

Venitul de completare este acordat lunar, in functie de vechime.

Astfel, el se da timp de 12 luni pentru cei care au lucrat intre 3 si 10 ani, pe 20 de luni pentru persoanele cu o vechime in munca cuprinsa intre 10 si 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 si 25 de ani si pe 24 de luni pentru salariatii care au muncit mai mult de 25 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#plati compensatorii angajati CFR Marfa, #salarii compensatorii angajati CFR Marfa, #salarii compensatorii CFR Marfa, #bani angajati concediati CFR Marfa, #concedieri CFR Marfa , #privatizare