Incurcatura la Transporturi - Nu se stie cine trebuie sa semneze privatizarea CFR Marfa

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 15:47
2921 citiri
Incurcatura la Transporturi - Nu se stie cine trebuie sa semneze privatizarea CFR Marfa
Foto: Realitatea Tv

Privatizarea companiei CFR Marfa bate pasul pe loc, luni, deoarece reprezentantii Ministerului Transportului nu siu cine trebuie sa semneze contractul din partea institutiei.

Astfel, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu, care a supervizat procesul, nu doreste sa semneze contractul.

Nici noul secretar de stat, liberalul Bogdan Gaurean, nu doreste acest lucru, si el ezitand sa-si iscaleasca numele pe intelegere, potrivit unor surse citate de Realitatea Tv.

Calin Bogdan Gaurean (PNL), numit secretar de stat la Transporturi

In plus, noul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, nu participa la acest proces.

Desi patronul GFR, Gruia Stoica, a fost invitat sa fie prezent la semnarea contractului, nici el nu s-a prezentat la acest eveniment.

Ce zice Ponta

Premierul Victor Ponta a incercat ulterior sa lamureasca aceasta situatie.

"Se poate discuta si toata noaptea, si trei zile, pentru ca nu vorbesc despre vanzarea unui chiosc din Gara de Nord. Important e sa prevada toate lucrurile importante. Contractul trebuie semnat de un reprezentant al MT si de unul al companiei.

Nu e obligatorie semnatura ministrului, ci a reprezentantului autorizat al MT. Nu stiu ce se intampla acolo, in sedinta, dar o sa verific", a precizat Ponta, pe holurile Parlamentului.

GFR, declarat castigator

Daca cele doua parti nu vor cadea de acord, atunci intelegerea va fi anulata, va fi instalat managementul privat, CFR Marfa va fi restructurata si va fi pregatita pentru o noua procedura de privatizare, potrivit premierului Victor Ponta.

Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre GFR, detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicata in urma cu trei saptamani in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Zi decisiva pentru CFR Marfa: Gruia Stoica, asteptat sa semneze contractul de privatizare

Basescu il ataca pe patronul GFR

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, la Adevarul Live, ca Gruia Stoica, patronul GFR, a cautat pana si in Rusia bani pentru a cumpara compania CFR Marfa.

In plus, el a precizat ca Guvernul l-a favorizat inca de la inceput si ca pentru seful statului, americanii de la OmniTrax ar fi fost intr-adevar un investitor strategic.

Basescu: Patronul GFR cauta bani in Rusia. Posibil joc pentru a scoate investitorii strategici

"Cum stai in competitie cu un CFR Marfa cu vagoane invechite si foarte grele, in competitie cu transporturile auto care se modernizeaza rapid. Eu as fi vazut o privatizare cu un investitor strategic. Nu mi se pare o treaba foarte serioasa cand cel declarat castigator alearga in Rusia, pe stiu eu unde, sa gaseasca banii. Altfel compania va intra intr-un proces care va insemna taiere de vagoane pentru fier vechi.

Contractul se va semna. A fost un investitor foarte favorizat inca de la inceput. Hotararea a fost publicata tarziu ca sa ii dea timp sa caute banii. L-as atentiona pe premier, sa vada daca nu l-a favorizat prin nepublicarea hotararii", a punctat presedintele.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#semnare contract privatizare CFR Marfa, #contract privatizare CFR Marfa , #privatizare