Ministerul Transporturilor ii da inapoi lui Gruia Stoica banii pe CFR Marfa

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 11:27
2793 citiri
Ministerul Transporturilor ii da inapoi lui Gruia Stoica banii pe CFR Marfa

Ministrul Transporturilor va returna GFR banii platiti in procesul de privatizare a GFR Marfa, respectiv garantia de 10 milioane de euro depusa pentru participarea la proces, in timp ce contul escrow cu avansul de 20 de milioane de euro a fost deblocat, a anuntat ministrul Ramona Manescu.

"Garantia va fi returnata, asa cum au indicat si consultantii CFR Marfa, Musat si Asociatii si Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garantia urmeaza sa fie returnata maine (miercuri - n.red.) ", a spus Manescu marti, potrivit Agerpres.

Anterior, ministrul declarase ca se analizeaza oportunitatea retinerii garantiei depuse de Grup Feroviar Roman, castigatorul licitatiei pentru privatizarea CFR Marfa. Daca ministerul nu accepta sa restituie banii se putea ajunge chiar si in instanta.

Ramona Manescu despre esecul privatizarii CFR Marfa: Analizam retinerea garantiei

Cristian Ghibu nu ramane in conducerea comisiei de privatizare

De asemenea, ministrul a negat marti ca secretarul de stat Cristian Ghibu va fi pastrat in conducerea comisiei de privatizare.

Tap ispasitor pentru esecul privatizarii CFR Marfa: Se cere demisia de urgenta a lui Ghibu

Un nou calendar al privatizarii CFR Marfa va fi prezentat in Guvern la sfarsitul saptamanii, a adaugat Ramona Manescu.

Privatizarea CFR Marfa a esuat deoarece clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei, potrivit HG privind privatizarea, nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, data limita din HG.

FMI anuleaza scuza guvernului: Nu a fost niciun termen-limita pentru privatizarea CFR Marfa

Pe 15 octombrie, Gruia Stoica, proprietarul GFR, a declarat, ca a solicitat Ministerului Transporturilor restituirea de urgenta a garantiei de 10 milioane de euro si deblocarea contului escrow de 20,2 milioane de euro.

#Minister Transporturi bani inapoi GFR, #GFR avans garantie CFR Marfa, #Gruia Stoica bani CFR Marfa , #privatizare