Ziare.com

Ministerul Transporturilor sesizeaza DIICOT dupa ce Raiffeisen a refuzat executarea garantiei GFR

Marti, 13 Mai 2014, ora 21:07

   

Ministerul Transporturilor sesizeaza DIICOT dupa ce Raiffeisen a refuzat executarea garantiei GFR
Ministerul Transporturilor a decis sa sesizeze DIICOT cu privire la faptul ca Raiffeisen Bank a refuzat sa execute scrisoarea de garantie de 10 milioane de euro emisa catre patronul GFR, Gruia Stoica.

La 28 ianuarie, in timpul mandatului Ramonei Manescu, DIICOT a solicitat Ministerului sa comunice daca garantia de 10 milioane de euro a fost restituita lui Gruia Stoica, dupa esuarea privatizarii CFR Marfa, transmite Mediafax. Ministerul nu a raspuns insa solicitarii DIICOT la acea data.

"Din motive care ne sunt straine, in timpul mandatului ministrului Ramona Manescu nu s-au intreprins masuri concrete de solutionare a cererii DIICOT. In momentul preluarii mandatului de ministru al Transporturilor de catre Dan Sova, la data de 5 martie 2014, una din primele actiuni intreprinse a fost aceea de a se raspunde cererii DIICOT.

In acest sens, a fost imputernicit secretarul de stat Buica Nicusor Marian pentru a lua toate masurile necesare in ceea ce priveste solicitarea DIICOT, fiind mandatat sa analizeze si sa solutioneze cererea DIICOT", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ulterior, in data de 19 martie, secretarul de stat Nicusor Buica a demisionat "fara a da vreo explicatie".

Sova i-a dat inapoi garantia de 10 milioane de euro lui Gruia Stoica, desi era ceruta de DIICOT

Dupa demisia lui Buica, MT a transmis prin EximBank solicitarea de executare precum si adresa Raiffeisen Bank Austria, cu scopul executarii garantiei.

"Executarea scrisorii nu se putea realiza decat prin EximBank, banca la care a fost depusa scrisoarea de garantie de catre GFR. Desi EximBank a intreprins toate demersurile legale, cu respectarea integrala a tuturor conditiilor impuse, Raiffeisen Bank a refuzat executarea scrisorii de garantie. Ulterior acestui refuz, ca urmare a primirii infirmarii de la Eximbank, ministrul Dan Sova a dispus Corpului de Control al ministrului transporturilor efectuarea cercetarilor in cadrul directiilor implicate.

Controlul este in desfasurare, iar in acest moment ne aflam in curs de strangere a documentelor si de formulare a unei plangeri penale in rem catre Parchetul General - DIICOT pentru a se cerceta daca exista culpa din partea Ministerului Transporturilor sau daca refuzul Raiffeisen Bank este nelegal, si pentru a se proceda la eventuala tragere la raspundere a celor vinovati", se mai arata in comunicatul MT.

In replica, reprezentantii GFR, grup detinut de Gruia Stoica, au transmis ca societatea nu este urmarita penal si nici nu a fost pus sechestru pe conturile sau bunurile sale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cineva a incasat o mita grasa

pentru ca escrocul Gruia sa-si ia inapoi garantia pierduta. DIICOT trebuie sa afle urgent cine.

 

poi ce , se mai indoieste careva ca Gruia Stoica e paravan

pentru politicienii mafioti !??

A ! ca nu se stie la tara si chiar daca s-ar sti nu s-ar intelege .... si de-aia se voteaza masiv cu socialistii ....

MAFIA !

Romania e pe mainile Mafiei !

Sa traiasca GFR-ul soccetate rrom_aneasca,

Si-a recuperat paraua si averea o sa-i creasca!!

 

sa nu uit:.....

...menistrul pesederast sova dan ar trebui intai sa ne spuna ce-a facut el contractul original cu compania americana semnat de nastase adrian prezent definitiv condamnat cu puscarie de executat si indrumatorul lucrarii de doctorat a primash-ului nostru mult respectat el supremo comandante che gargarra . dupa aia mai discutam si de trebilii mari nefacute de specialista ramonica cheferista cand dumneaiei fu transportareasa ministreasa....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor