Ponta: Investitorii interesati de CFR Marfa sunt seriosi. Compania poate deveni viabila

Joi, 09 Mai 2013, ora 12:11
1639 citiri
Ponta: Investitorii interesati de CFR Marfa sunt seriosi. Compania poate deveni viabila

Premierul Victor Ponta a declarat ca cei trei investitori care au depus documentatia pentru privatizarea CFR Marfa sunt seriosi si ca sunt capabili sa aplice o srategie serioasa de dezvoltare a companiei.

"Ma astept ca oricare dintre cei trei - pentru ca am cerut date, este vorba de investitori seriosi - am incredere ca oricare dintre cei trei sa aiba capacitatea de a implementa o strategie pe termen mediu si lung de eficientizare a companiei, pastrare a locurilor de munca si cresterea competitiei pe piata interna si pe piata directa", a spus Ponta.

Premierul a tinut sa precizeze ca negocierile vor incepe de la cele 1,5 miliarde lei reprezentand datorii ale companiei si de la faptul ca CFR Marfa a pierdut, incepand cu 2008, aproape jumatate din piata romaneasca, scrie Mediafax.

De asemenea, el a mentionat ca aceasta companie poate deveni viabila, insa acest proces va fi unul greoi.

Inca doua oferte pentru CFR Marfa: o companie romaneasca si una din SUA

"Deocamdata, faptul ca cele trei companii participa la modul foarte serios stiind si de datorii, si de problemele care exista este un semn bun. Acum eu ar trebui sa prezint CFR cum se prezinta pe la televizor, ca pe un diamant, dar nu-i chiar... Eu vreau sa-l vand, dar nu cred ca ii pacalim pe oameni, credeti ca nu stiu cate datorii are CFR Marfa sau credeti ca daca era pe profit il mai vindeam? Nu-l mai vindeam", a adaugat Ponta.

Compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria au depus documentatia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 180 milioane de euro, iar castigatorul licitatiei va fi stabilit la jumatatea lunii iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Ponta investitori CFR Marfa, #Ponta privatizare CFR Marfa, #investitori CFR Marfa , #privatizare