Ponta lasa privatizarea CFR Marfa pe mana Ramonei Manescu: Va anunta luni decizia

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 17:53
1548 citiri
Ponta lasa privatizarea CFR Marfa pe mana Ramonei Manescu: Va anunta luni decizia
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta acorda credit ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, si comisiei speciale pentru privatizarea CFR Marfa, cu o zi inaintea expirarii termenului limita in care castigatorul licitatiei, Grup Feroviar Roman (GFR), trebuie sa efectueze plata achizitiei pachetului majoritar de actiuni.

"In mod sigur, doamna ministru si cei din comisia de privatizare vor anunta exact ce masuri au luat", a spus premierul duminica in Bacau.

Victor Ponta a tinut sa adauge faptul ca "in prezent, dupa ce presedintele (Traian Basescu - n.red.) a dat ordin sa fie luati toti de DNA, functionarii, pe buna dreptate, sunt foarte tematori".

Intrebat despre afirmatiile formulate de Gruia Stoica, actionarul majoritar la GFR, ca procesul de privatizare nu ar fi respectat normele europene, premierul Ponta a spus ca nu cunoaste detalii.

"Nu as vrea sa ma implic in asa ceva, banuind ca sunt lucruri pe care avocatii si consultantul le cunosc, le pot clarifica", a precizat Victor Ponta.

Privatizarea CFR Marfa: Gruia Stoica cere desecretizarea contractului si acuza Comisia de privatizare

Premierul a mai spus ca nu va cere luni explicatii ministrului Ramona Manescu in cazul in care castigatorul licitatiei nu va depune banii pentru achizitionarea pachetului de actiuni castigat la CFR Marfa.

"Maine sunt la Iasi la sarbatoarea Sfintei Parascheva si nu cer explicatii nimanui", a subliniat premierul Ponta.

Luni, 14 octombrie, expira termenul limita stabilit de Ministerul Transporturilor pentru efectuarea platii de 170 de milioane de euro pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa de catre GFR.

Citește și:
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR îl atacă pe ministrul Mediului: „În mandatul său, românii mor de frig în case sau din cauza aerului poluat”
USR a transmis luni seară, 5 decembrie, un comunicat în care îl critică pe ministrul Mediului Tanczos Barna pe care îl acuză că se dovedeşte „incapabil să găsească soluţii la problema...