Ponta: N-am ce sa-i reprosez lui Fenechiu - Privatizarea CFR Marfa e legala!

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 12:26
2286 citiri
Ponta: N-am ce sa-i reprosez lui Fenechiu - Privatizarea CFR Marfa e legala!
Foto: gov.ro (Arhiva)

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca nu are ce sa-i reproseze ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, in legatura cu privatizarea CFR Marfa, in ciuda contestatiei formulate de americanii de la OmniTrax, care acuza autoritatile romane de lipsa de transparenta.

"Saptamana viitoare este reuniunea board-ului FMI, insa ce e pe surse e mai important si tot pe surse se va spune ca mint cei de la FMI, chiar daca vom incheia acordul cu succes. Important e ca suntem in grafic, procedura de privatizare de la CFR Marfa e o procedura pe care toate structurile guvernamentale au recunoscut-o, ea s-a facut in conditiile legii si mereu in consulatare cu partenerii internationali, inclusiv stergerea datoriilor era trecuta in procedura de privatizare.

Am indeplinit procedurile conform legii. Nu am ce sa-i reprosez lui Fenechiu. Nu am stabilit numai noi aceste termene, chiar daca americanii (de la OmniTrax - n.red.) sunt nemultumiti", a precizat prim-ministrul.

Consiliul director al FMI se reuneste pe 26 iunie pentru a discuta acordul stand-by incheiat cu Romania, iar pe lista de prioritati se afla si privatizarea CFR Marfa.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat pentru Ziare.com ca Romania isi va indeplini toate obligatiile asumate pana la aceasta data, negand informatiile dintr-un document obtinut de Mediafax, in care se preciza ca Guvernul nu si-a atins toate tintele si ca va cere o derogare.

Noul spin din coasta Romaniei: Va pica sau nu examenul cu FMI?

Inainte de depunerea ofertelor in plic, adica miercuri, la ora 12.00, asocierea Transferoviar Grup - Donau Finanz a anuntat ca se retrage din cursa pentru privatizarea CFR Marfa, deoarece nu a avut suficient timp la dispozitie pentru a se documenta in legatura cu situatia financiara a companiei de stat.

Astfel, Grup Feroviar Roman (GFR) ramane singurul competitor pentru privatizarea operatorului de transport.

Privatizarea CFR Marfa: Grup Feroviar Roman ramane singurul competitor

De asemenea, compania americana Omnitrax s-a retras la randul ei pe 6 iunie, dupa ce a depus un plic gol in cadrul etapei de oferte preliminare neangajante si comentarii asupra cadrului contractual.

Ulterior, ea a contestat procesul de privatizare, acuzand lipsa de transparenta si faptul ca a avut la dispozitie doar o saptamana pentru a analiza 10.000 de documente referitoare la situatia CFR Marfa.

Conform calendarului, joi va fi declarat castigatorul licitatiei.

Rasturnare de situatie la privatizarea CFR Marfa: Americanii de la OmniTrax contesta procedura

Guvernul a aprobat, pe 12 iunie, o schema ce presupune stergerea datoriilor fiscale ale operatorului feroviar prin conversia lor in actiuni.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Ponta privatizare CFR Marfa, #Ponta reprosuri Fenechiu, #Ponta Fenechiu privatizare CFR Marfa, #Ponta acord FMI, #privatizare CFR Marfa , #privatizare