Ziare.com

Eximbank a aprobat o garantie pentru GFR, compania care vrea CFR Marfa

Marti, 11 Iunie 2013, ora 18:04

   

Eximbank a aprobat o garantie pentru GFR, compania care vrea CFR Marfa
Eximbank a aprobat, pe 6 iunie, o garantie in contul statului roman pentru societatea Grup Feroviar Roman (GFR).

Potrivit Realitatea Tv, ar fi vorba despre suma de 194 milioane de lei. Statul roman este actionarul majoritar al bancii.

Garantia a fost data la doar o zi dupa ce doua companii au depus dosarele pentru privatizarea CFR Marfa, una dintre ele fiind GFR.

Ulterior, pe 8 iunie, statul le-a cerut societatilor interesate de operatorul feroviar de transport sa depuna o garantie de 35 de milioane de lei intr-un cont ESCROW, in care pot fi depozitati bani ce vor fi distribuiti unei terte parti la indeplinirea unor conditii prestabilite.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In cursa pentru privatizarea CFR Marfa au mai ramas S.C. Grup Feroviar Roman SA si Asocierea SC Transferoviar Grup SA - Donau Finantz GMBH, dupa ce americanii de la OmniTrax au fost scosi din licitatie.

Ce urmeaza in privatizarea CFR Marfa

Comisia de Privatizare constituita la nivelul ministerului va organiza si sustine sesiuni de calificari cu cei doi ofertanti care au depus dosare complete, adica Grup Feroviar Roman si asocierea Transferoviar Grup si Donau Finantz.

Privatizare tensionata la CFR Marfa: Conditia obligatorie pentru viitorul cumparator (Video)

Pentru a participa la ultima etapa, respectiv licitatia cu oferta in plic, documentele de participare trebuie depuse pana cel tarziu in data de 19 iunie 2013, ora 12.00.

In data de 20 iunie, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitatie, a ofertelor de cumparare de actiuni depuse si va stabili ofertantul adjudecatar.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al societatii. Statul vrea sa obtina 797 milioane de lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 751 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

fenechiu

mafiot ordinar!usl nu face doi bani.rusine,impostorilor!!

 

O banca are dreptul sa dea garantii ....

...orcui (bineinteles dupa verificarea bonitatii). daca bancile romanesti nu vor garanta firmele romanesti...atunci cine? Oare cineva nu doreste dezvoltarea capitalului autohton?

 

Marele tun al CFR !!!!

S-a dat ordonata de urgenta si au fost STERSE datoriile cfr !!!!!!!!

Banca statului ofera garantii unui privat, adica firma GFR, care va cumpara bunul statului !!!

Strigator la cer !!!

Nici un articol pe acest site ???!! Astea sunt probleme...

 

Exact!!! se doreste preluarea de catre GFR !!!

CFR Marfa a avut pierderi tocmai din cauza acestui grup mafiot numit GFR.
Acest grup a supt la propriu din banii cfr, tocmai pe infrastructura si logistica cfr.
Adica gfr s-a dezvoltat, dar cfr nu, cu aceleasi resurse!!!!!
Vede cineva frauda aici??!??
Si vine Exim acum si garanteaza un tepar!
USL este o mare mizerie in fapt, doar incompetenti si escroci! S-au schimbat escrocii intre ei, atat.. nimic bun pentru tara, pentru romani.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor