Eximbank a aprobat o garantie pentru GFR, compania care vrea CFR Marfa

Marti, 11 Iunie 2013, ora 18:04
1516 citiri
Eximbank a aprobat o garantie pentru GFR, compania care vrea CFR Marfa

Eximbank a aprobat, pe 6 iunie, o garantie in contul statului roman pentru societatea Grup Feroviar Roman (GFR).

Potrivit Realitatea Tv, ar fi vorba despre suma de 194 milioane de lei. Statul roman este actionarul majoritar al bancii.

Garantia a fost data la doar o zi dupa ce doua companii au depus dosarele pentru privatizarea CFR Marfa, una dintre ele fiind GFR.

Ulterior, pe 8 iunie, statul le-a cerut societatilor interesate de operatorul feroviar de transport sa depuna o garantie de 35 de milioane de lei intr-un cont ESCROW, in care pot fi depozitati bani ce vor fi distribuiti unei terte parti la indeplinirea unor conditii prestabilite.

In cursa pentru privatizarea CFR Marfa au mai ramas S.C. Grup Feroviar Roman SA si Asocierea SC Transferoviar Grup SA - Donau Finantz GMBH, dupa ce americanii de la OmniTrax au fost scosi din licitatie.

Ce urmeaza in privatizarea CFR Marfa

Comisia de Privatizare constituita la nivelul ministerului va organiza si sustine sesiuni de calificari cu cei doi ofertanti care au depus dosare complete, adica Grup Feroviar Roman si asocierea Transferoviar Grup si Donau Finantz.

Privatizare tensionata la CFR Marfa: Conditia obligatorie pentru viitorul cumparator (Video)

Pentru a participa la ultima etapa, respectiv licitatia cu oferta in plic, documentele de participare trebuie depuse pana cel tarziu in data de 19 iunie 2013, ora 12.00.

In data de 20 iunie, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitatie, a ofertelor de cumparare de actiuni depuse si va stabili ofertantul adjudecatar.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al societatii. Statul vrea sa obtina 797 milioane de lei.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com