Privatizarea CFR Marfa: Conditiile esentiale pentru supravietuirea companiei pe viitor

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 19:31
2248 citiri
Privatizarea CFR Marfa: Conditiile esentiale pentru supravietuirea companiei pe viitor
Foto: Arhiva

Sindicatele acuza ca privatizarea CFR Marfa s-a facut in graba si ca unele aspecte ar putea fi neclare in contract. In plus, ei isi doresc ca noul proprietar sa respecte contractele de munca si sa investeasca cel putin inca cinci ani in companie.

"Nu vreau sa fac o speculatie in ceea ce priveste eventuale jocuri politice. Stim insa sigur ca acest proces de privatizare care, in opinia noastra, a fost cumva derulat cu o repeziciune care nu a fost explicata, ceea ce justifica si reclamatiile celorlalti doi competitiori (americanii de la OmniTrax si Transferoviar - n.red.), care s-au retras ulterior din cursa, pentru ca nu au avut timp sa analizeze dosarul.

Singurul motiv evident ar fi angajamentul cu FMI, deoarece erau stipulate niste termene intr-o scrisoare de intentie. Insa acest lucru nu e tocmai benefic, astfel ca ar putea ramane niste lucruri in ceata legate de privatizarea CFR Marfa", a declarat pentru Ziare.com liderul de sindicat Istrate Viorel.

Intrebat cum vede faptul ca contractul a fost semnat de secretarul de stat Cristian Ghibu, acesta a precizat ca "acest lucru explica inca o data ca in Romania persista o criza de responsabilitate, care se manifesta la tot pasul".

CFR Marfa, vanduta - Contractul de privatizare a fost semnat

Ce ar fi trebuit sa contina contractul de privatizare

In viziunea lui Viorel Istrate, contractul ar fi trebuit sa contina urmatoarele chestiuni, pentru ca compania de stat sa exista in continuare:

1. In contractul de privatizare sa se fi stipulat clar si concret sa se mentina obiectivul principal de activitate;

2. Noul proprietar sa respecte contractele individuale de munca ale angajatilor;

3. Acest proprietar isi lua responsibilitatea derularii unui program investitutional pe termen de minim 5 ani.

"Astfel am fi avut in fata o privatizare adevarata, nu doar o vanzare de active si am mai fi avut garantia ca institutia ar fi actionat in niste parametrii care puteau fi ajustati de la caz la caz, in functie de ifuzia de capital si de idei.

Iar daca aceste lucruri nu exista, viitorul CFR Marfa va fi mai mult decat incert", a avertizat liderul de sindicat.

Balbaieli la MT si termenul-limita

Reprezentantii Grup Feroviar Roman (GFR) au semnat, luni, contractul, dupa ce a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Insa reprezentantii Ministerului Transportului nu au stiut ore bune cine trebuie sa incheie intelegerea, insa in final, parafa a fost pusa de secretarul de stat Cristian Ghibu, cel care a supervizat procesul.

Incurcatura la Transporturi - Nu se stie cine trebuie sa semneze privatizarea CFR Marfa

Premierul Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, sa il cheme pe castigatorul licitatiei de privatizare a CFR Marfa si sa semneze contractul de vanzare, adaugand ca, daca acesta "nu da banii", va fi numit un manager privat, iar licitatia va fi reluata.

In cazul reluarii licitatiei, termenele vor fi mult mai extinse si mai rezonabile decat la prima licitatie, derulata in conditiile si termenele negociate cu Fondul Monetar International, a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, prezent la sediul ministerului pentru ceremonia de predare-primire a portofoliului catre Ramona Manescu.

Intrebat de ce s-a intarziat semnarea contractului de privatizare cu GFR, prim-ministrul a afirmat ca din cauza "jocurile politice de vara" ale presedintelui Basescu.

Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre GFR, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicata in urma cu doua saptamani in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

Cu toate acestea, Consiliul Concurentei trebuie sa isi dea avizul pentru aceasta preluare, care va veni in maximum 5 luni. Fara acesta, cumparatorul nu are drepturi depline in companie.

In plus, Gruia Stoica, patronul GFR, a mentionat ca va plati suma licitata dupa ce va primi acest aviz.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sindicate privatizare CFR marfa, #CFR Marfa vanduta, #conditii vanzare CFR Marfa, #conditii privatizare CFR Marfa , #privatizare