Privatizarea CFR Marfa: Grup Feroviar Roman ramane singurul competitor (Video)

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 12:55
1774 citiri
Privatizarea CFR Marfa: Grup Feroviar Roman ramane singurul competitor (Video)

Asocierea Transferoviar - Donau Finanz s-a retras miercuri din cursa pentru cumpararea CFR Marfa.

Grup Feroviar Roman (GFR) ramane astfel singurul competitor pentru privatizarea operatorului de transport, dupa ce compania americana Omnitrax s-a retras la randul ei pe 6 iunie.

Rasturnare de situatie la privatizarea CFR Marfa: Americanii de la OmniTrax contesta procedura

Transferoviar isi rezerva dreptul de a da statul in judecata asupra modului in care Ministerul Transporturilor a derulat procesul de privatizare. Omnitrax a depus deja o contestatie si a cerut suspendarea procesului de privatizare, acuzand autoritatile de lipsa de transparenta.

Reprezentantii companiei americane si-au exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca au avut la dispozitie doar o saptamana pentru a analiza 10.000 de documente referitoare la situatia CFR Marfa.

Protest CFR la Ministerul Transporturilor (Video)

Gruia, GFR: Am fost mai bine pregatiti decat competitorii

Potrivit proprietarului GFR, Gruia Stoica, compania sa a reusit sa faca o analiza mai buna in vederea participarii la licitatia pentru CFR Marfa decat competitorii sai.

"Asteptam cu nerabdare sa aflam maine ce e de facut in mod oficial. O sa fiu un pic rautacios si o sa zic 'Pisica care atunci nu ajunge la slanina zice ca e vineri'. Eu am societati de transport in noua tari si fac o analiza foarte clara sa vad daca ma incadrez. Eu i-am avut consultanti pe cei de la E&Y si am reusit sa ne facem o analiza mai buna decat competitorii, nu ma intereseaza ce invoca ei", a spus Gruia la Digi 24.

Investitorii interesati de privatizarea CFR Marfa ar fi trebuit sa depuna miercuri, pana la ora 12.00, oferta de cumparare si dovada ca au platit taxa de participare la licitatie si ca au constituit garantia in favoarea Ministerului Transporturilor. Castigatorul urmeaza sa fie anuntat joi.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajate, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al societatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Transferoviar retragere privatizare CFR Marfa , #privatizare