Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Privatizarea CFR Marfa, in linie dreapta - Investitorii au depus documentatia

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 17:35
888 citiri
Privatizarea CFR Marfa, in linie dreapta - Investitorii au depus documentatia

Ministerul Transporturilor a informat ca miercuri, la ora 16.00, toti cei trei investitori care au cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea CFR Marfa au decis sa mearga mai departe si sa depuna documentatia in timp util.

"Pentru a participa la negocierea pe baza de oferte preliminare si neangajante, toti cei trei investitori inscrisi pe lista scurta au depus plicurile care ar trebui sa contina documentatiile de participare, in termenul prevazut in anunt.

Documentatia depusa de catre investitori ar trebui sa cuprinda oferta preliminara si neangajanta si comentariile asupra Contractului de vanzare-cumparare de actiuni, inclus in dosarul de prezentare", au informat reprezentantii Ministerului Transporturilor, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Privatizare tensionata la CFR Marfa: Conditia obligatorie pentru viitorul cumparator (Video)

Comisia de Privatizare constituita la nivelul Ministerului Transporturilor va purta discutii cu fiecare dintre investitorii, care au depus documentatia pentru etapa a doua, inscrisi pe lista scurta, incepand de joi, ora 10.00, pe baza planificarii.

Pentru a participa la utima etapa, adica licitatia cu oferta in plic, documentele de participare trebuie depuse pana cel tarziu in data de 19 iunie 2013, ora 12.00.

Ulterior, in urmatoarea zi, la ora 11.00, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele ofertantilor prezenti si va stabili castigatorul.

Privatizarea SNTFM CFR Marfa SA se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al societatii.

Firmele care si-au aratat interes pentru privatizare sunt Grup Feroviar Roman, OmniTrax si Asocierea Transferoviar Group - Donau Finanz GMBH.

Guvernul a mai demarat un proces de privatizare in luna mai, insa acesta a esuat, toate cele trei oferte fiind respinse.

C.P.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#depunere documentatie privatizare CFR Marfa, #investitori privatizare CFR Marfa, #companii privatizare CFR Marfa, #investitori CFR Marfa , #privatizare