Ziare.com

Val de concedieri la CFR Marfa (Video)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 11:02

   

Val de concedieri la CFR Marfa (Video)
Ministerul Transporturilor va concedia 2.500 de angajati ai companiei de stat CFR Marfa.

Ministrul Dan Sova, care conduce aceasta institutie, s-a intalnit cu reprezentantii Fondului Monetar si Bancii Mondiale, carora le-a prezentat situatia operatorului feroviar.

"In data de 28 martie 2014, conform angajamentului catre FMI, Consiliul de Administratie al CFR Marfa a demarat procedurile de disponibilizare a unui numar de 2.500 de salariati. De asemenea, ca masuri pentru reducerea arieratelor, pana la sfarsitul lunii martie au fost compensate creantele CET-urilor in suma de 87,4 milioane lei, a fost casat si valorificat materialul rulant si iesit din exploatare, au fost incheiate contracte noi si au incetat prestatiile catre clientii care au arierate la CFR Marfa.

Ministrul Dan Sova a supus atentiei reprezentantilor organismelor financiare internationale faptul ca, la ora actuala, CFR Marfa nu inregistreaza arierate la bugetul general consolidat si nici la furnizorii de energie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dupa acest val de concedieri, CFR Marfa va ramane cu mai putin de 6.400 de angajati.

Int-un raport recent, FMI a aratat ca noua procedura de privatizare a operatorului feroviar ar trebui sa aiba loc in 2015.

C.P.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1471 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comunistii saboteaza CFR!

Si totzi aia 2500 se angajeaza de a doua zi la GFR!
Ce management au astia de la PSD, de toata jena!
Hei, comunistilor, punetzi mana la munca, nu inchidetzi toat ce merge in tzara asta ... atat atzi facut in 23 de ani, ati tot inchis fabrici sau le-ati vandut pe nimik!

 

...

.. aici va inselati .. CFR marfa trebuia privatizata anul trecut tocmai din acest motiv - sa nu fie nevoiti actualii guvernanti sa lase oamenii fara slujbe ci viitorul patron .. n-a fost sa fie asa .. de data asta nu le-au mai iesit socotelile .. doare tare in an electoral ..

Mi se pare ca "ministrul" Dan Sova nu mai conduce CFR Marfa!

A mai ramas doar cu ceva drumuri si sosele...
Sa fiu eu mai bine informat decat un jurnalist?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor