Zi decisiva pentru CFR Marfa: Gruia Stoica, asteptat sa semneze contractul de privatizare

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 10:31
1525 citiri
Zi decisiva pentru CFR Marfa: Gruia Stoica, asteptat sa semneze contractul de privatizare
Foto: Arhiva

Oficialii Ministerului Transportului il asteapta, luni, pe patronul Grup Feroviar Roman (GFR), Gruia Stoica, pentru a semna contractul de privatizare al companiei CFR Marfa.

Premierul Victor Ponta i-a cerut acest lucru noului sef al institutiei, Ramona Manescu, la preluarea mandatului.

Ulterior, Gruia Stoica a mentionat ca primise deja invitatia de cateva zile.

"Cat despre plata banilor, procedura este urmatoarea: dupa semnarea contractului, notific tranzactia la Consiliul Concurentei. Dupa ce primesc avizul favorabil al Consiliului Concurentei, achit suma integral", a spus patronul GFR.

Gruia Stoica (GFR): Am fost deja invitat sa semnez contractul de privatizare a CFR Marfa

Daca acesta nu va semna luni contractul, atunci intelegerea va fi anulata. In caz contrar, el va avea 32 de zile la dispozitie pentru a plati 10% din banii promisi, respectiv 20 de milioane de euro. Restul banilor trebuie virati in contul statului pana la mijlocul lunii octombrie, cand expira cele 60 de zile in care trebuie incheiata privatizarea.

In plus, Consiliul Concurentei trebuie sa investigheze aceasta preluare, avand in vedere ca dupa finalizarea tranzactiei, GFR va controla 75% din piata transportului feroviar de marfuri.

Potrivit presedintelui institutiei, Bogdan Chiritoiu, a precizat insa ca aceasta etapa a procesului ar putea dura maximum cinci luni de la notificare. In plus, trebuie stabilit cine are juridisctie, CC sau Comisia Europeana.

Chiar daca banii pot fi platiti inainte de primirea avizului, cumparatorul nu va avea puteri depline in companie pana cand nu se da unda verde tranzactiei.

"Nu poate sa inceapa sa ia decizii, sa numeasca oameni, sa vanda active, deci nu dispune de proprietatea lui, dar nu il opreste nimeni sa finalizeze plata", explica Bogdan Chiritoiu.

Chiritoiu: Va dura o luna pentru a stabili cine ia decizia la CFR Marfa, noi sau CE

GFR a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#privatizare CFR Marfa semnare contract, #semnare contract CFR Marfa, #vanzare CFR Marfa contract, #vanzare CFR Marfa , #privatizare
Comentarii
Poza UniuneaSatanistoLeninista
UniuneaSatanistoLeninista
rank 1
Hai la mita cea mare, hoț cu hoț să ne unim!