Angajatii CFR ameninta cu greva generala - Cer mariri salariale

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 13:21
5715 citiri
Angajatii CFR ameninta cu greva generala - Cer mariri salariale

Federatiile Sindicatelor Feroviare vor declansa greva generala incepand cu data de 1 octombrie, daca pana la sfarsitul acestei luni nu vor fi incheiate contractele colective de munca.

"Organizatiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-au intalnit, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentantii conducerilor Companiei Nationale CFR SA, SNTFM CFR Marfa SA si SNTFC CFR Calatori SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor. Conducerile organizatiilor sindicale au cerut celor trei societati de cale ferata ca incheierea contractelor colective de munca sa fie finalizata cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii septembrie 2015.

Organizatiile sindicale au avertizat ca daca administratiile celor trei societati nu vor da curs solicitarilor lor pana la sfarsitul lunii septembrie, vor declansa greva generala incepand cu 1 octombrie 2015", se arata in comunicatul citat.

Potrivit documentului, sindicatele au solicitat ca noile contracte sa prevada o crestere salariala de minimum 10%, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare din luna si acoperirea nevoilor de personal astfel incat salariatii sa nu mai fie nevoiti sa faca ore suplimentare.

De asemenea, organizatiile sindicale au insistat ca in viitoarele contracte colective de munca sa fie prevazute si vouchere de vacanta pentru salariati, incepand de la data de 1 ianuarie 2016.

"Administratiile societatilor feroviare s-au aratat deschise fata de doleantele si propunerile organizatiilor sindicale si au primit ca sarcina din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca, pana la data de 10 septembrie 2015, sa faca propuneri concrete in sensul solutionarii cererilor formulate", se mai spune in comunicat.

Citeste si:
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
De ce guvernul Viktor Orban oprește investițiile în Transilvania pentru următorii doi ani
Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, adică în regiunile locuite de maghiari, printre acestea aflându-se și Transilvania, conform agenției...
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...
Comentarii