Ceferistii cer 1,4 miliarde de lei la rectificarea bugetara

Luni, 15 Iulie 2013, ora 21:24
1372 citiri
Ceferistii cer 1,4 miliarde de lei la rectificarea bugetara

Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania (FMLR) a solicitat reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice (MFP) ca, la rectificarea bugetara, CFR Marfa sa primeasca suma de 1,4 miliarde de lei, a declarat luni presedintele FMLR, Iulian Mantescu.

"Am solicitat reprezentantilor Ministerului de Finante, in cadrul intalnirii pe care am avut-o astazi (luni - n.red.), ca CFR Marfa sa primeasca suma de 1,4 miliarde de lei la urmatoarea rectificare bugetara, fata de numai 937 milioane de lei, cat este bugetul la ora actuala. Noi am cerut, totodata, sa se faca investitii masive in infrastructura feroviara, in contextul unei subfinantari cronice a sistemului feroviar", a afirmat Iulian Mantescu.

Acesta a participat, tot luni, si la o intalnire cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre situatia salariatilor companiei CFR Marfa.

Saptamana de munca de 4 zile, diminuare salariala

"Din informatiile primite pana in acest moment, am inteles ca se doreste reducerea saptamanii de lucru de la cinci la patru zile, in paralel cu diminuarea proportionala a salariului. De asemenea, in perioada urmatoare se intentioneaza aplicarea unor disponibilizari in cazul a 2.500 de persoane", a mai spus Mantescu.

Reprezentantii sindicatelor din sectorul feroviar s-au intalnit cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice in vederea identificarii solutiilor pentru rezolvarea problemelor care fac obiectul revendicarilor sindicale.

In cadrul intalnirii a fost analizat cadrul legislativ actual care vizeaza acordarea compensatiilor pentru contractul de activitate, dar si a facilitatilor acordate diferitelor categorii de beneficiari.

"Participantii la intalnire au identificat atributiile MFP cu privire la solicitarile sindicatelor din sectorul feroviar si au convenit continuarea dialogului cu participarea si a reprezentatilor Ministerului Transporturilor", se spune intr-un comunicat MFP.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...