CFR S.A. da afara 1.200 de persoane - afla cate disponibilizari vor fi la CFR Marfa

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 11:42
3215 citiri
CFR S.A. da afara 1.200 de persoane - afla cate disponibilizari vor fi la CFR Marfa

CFR S.A. va renunta la o parte din personal pentru a face economii, avand in vedere ca veniturile au scazut in acest an.

Conform Digi 24, 1.200 de salariati vor ramane fara loc de munca, in conditiile in care veniturile companiei s-au redus in prima jumatate din 2013 cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

CFR S.A. administreaza si intretine infrastructura feroviara. De asemenea, pune la dispozitia tuturor operatorilor intreaga retea de cale ferata pentru a efectua transportul calatorilor sau al marfurilor.

Ea obtine venituri din taxarea utilizarii infrastructurii.

Dupa reducerea personalului, numarul angajatilor va ajunge la aproximativ 24.400.

Disponibilizari si la CFR Marfa

In plus, 1.416 angajati de la CFR Marfa vor fi disponibilizati, dar fara a primi salarii compensatorii.

Ei vor primi doar o indemnizatie de 5.000 de lei, conform sursei citate.

"Guvernantii nu au avut o alta metoda de eficientizare a companiei decat prin disponibilizare, insa banii astfel economisiti nu s-au dus spre investitii", a precizat Gheorghe Spinu, vicepresedinte la Federatia Miscare Comercial, la postul de televiziune amintit.

El a precizat ca sindicatul va incerca sa renegocieze cifrele, mai ales in conditiile in care exista promisiuni ca cei disponibilizati de la CFR Marfa ar putea primi, totusi, salarii compensatorii.

Compania se afla in plin proces de privatizare, iar GFR, castigatorul licitatiei, ar putea primi mai mult timp pentru a achita banii, avand in vedere ca presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a vehiculat 10 decembrie 2013 ca noul termen pentru finalizarea tranzactiei, in conditiile in care institutia pe care o conduce trebuie sa termine analiza.

Un noul termen in privatizarea CFR Marfa - vezi cand s-ar putea finaliza

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut Consiliului Concurentei si consultantilor un punct de vedere privind termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa, stabilit initial pentru 15 octombrie, precizand ca o eventuala prelungire va fi discutata in Guvern.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...