CFR S.A. da afara 1.200 de persoane - afla cate disponibilizari vor fi la CFR Marfa

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 11:42
3384 citiri
CFR S.A. da afara 1.200 de persoane - afla cate disponibilizari vor fi la CFR Marfa

CFR S.A. va renunta la o parte din personal pentru a face economii, avand in vedere ca veniturile au scazut in acest an.

Conform Digi 24, 1.200 de salariati vor ramane fara loc de munca, in conditiile in care veniturile companiei s-au redus in prima jumatate din 2013 cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

CFR S.A. administreaza si intretine infrastructura feroviara. De asemenea, pune la dispozitia tuturor operatorilor intreaga retea de cale ferata pentru a efectua transportul calatorilor sau al marfurilor.

Ea obtine venituri din taxarea utilizarii infrastructurii.

Dupa reducerea personalului, numarul angajatilor va ajunge la aproximativ 24.400.

Disponibilizari si la CFR Marfa

In plus, 1.416 angajati de la CFR Marfa vor fi disponibilizati, dar fara a primi salarii compensatorii.

Ei vor primi doar o indemnizatie de 5.000 de lei, conform sursei citate.

"Guvernantii nu au avut o alta metoda de eficientizare a companiei decat prin disponibilizare, insa banii astfel economisiti nu s-au dus spre investitii", a precizat Gheorghe Spinu, vicepresedinte la Federatia Miscare Comercial, la postul de televiziune amintit.

El a precizat ca sindicatul va incerca sa renegocieze cifrele, mai ales in conditiile in care exista promisiuni ca cei disponibilizati de la CFR Marfa ar putea primi, totusi, salarii compensatorii.

Compania se afla in plin proces de privatizare, iar GFR, castigatorul licitatiei, ar putea primi mai mult timp pentru a achita banii, avand in vedere ca presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a vehiculat 10 decembrie 2013 ca noul termen pentru finalizarea tranzactiei, in conditiile in care institutia pe care o conduce trebuie sa termine analiza.

Un noul termen in privatizarea CFR Marfa - vezi cand s-ar putea finaliza

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut Consiliului Concurentei si consultantilor un punct de vedere privind termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa, stabilit initial pentru 15 octombrie, precizand ca o eventuala prelungire va fi discutata in Guvern.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#concedieri CFR SA, #concedieri CFR Marfa, #disponibilzari CFR SA, #disponibilizari CFR Marfa , #stiri CFR Marfa