"Razboiul" CFR Marfa - GFR: Licitatia pentru transportul carbunelui a CE Oltenia, valabila

Joi, 28 August 2014, ora 16:26
3029 citiri
"Razboiul" CFR Marfa - GFR: Licitatia pentru transportul carbunelui a CE Oltenia, valabila
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Craiova a respins, joi, solicitarea CFR Marfa de a anula licitatia pentru transportul carbunelui organizata de CE Oltenia, la care a participat si Grup Feroviar Roman (GFR), detinuta de Gruia Stoica, impreuna cu alte doua companii.

"Respinge plangerea, ca nefondata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica", informeaza site-ul Curtii de Apel Craiova.

In consecinta, licitatia este valabila.

Firul evenimentelor

Licitatia a fost initial programata sa se desfasoare in luna ianuarie, iar cei invitati sa participe au fost CFR Marfa, GFR-ul controlat de Gruia Stoica si alte trei societati. Au fost acceptate doua oferte.

In faza finala au intrat CFR Marfa, care a cerut 256 milioane lei, si asocierea dintre GFR si alte doua societati, care a cerut 255 milioane lei.

Licitatia a fost amanata dupa ce DNA l-a retinut pe Gruia Stoica, printre acuzatii fiind si aceea ca i-a promis avocatului Doru Bostina 3 milioane de euro, daca ii va dezvalui suma avansata de compania de stat.

Procesul lui Gruia Stoica, mutat la Ploiesti din cauza mediatizarii excesive

In iunie, Dan Sova, pe atunci ministrul Transporturilor, a depus plangere penala, sustinand ca procedura trebuie reluata. "Nu se poate declara un castigator, conditia din caietul de sarcini era sa fie trei oferte, ori au existat numai doua. Va trebui s-o reia", a declarat acesta.

Sova a depus plangere penala pentru licitatia de la CE Oltenia. GFR face acuzatii dure

In replica, GFR a sustinut ca nu exista temei pentru anularea licitatiei.

Dupa retinerea lui Stoica, CE Oltenia a anuntat ca va prelungi contractul existent cu CFR Marfa. Gruia Stoica este in arest la domiciliu din luna mai, cand instanta suprema i-a inlocuit masura arestului preventiv.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins la finele lunii iunie cererea CFR Marfa de anulare a licitatiei si a dispus continuarea procedurii de atribuire, transportatorul feroviar de stat avand posibilitatea de a ataca decizia in instanta, ceea ce a si facut.

GFR, parte a grupului Grampet, este al doilea mare transportator de marfa din Romania, dupa CFR Marfa.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#licitatie carbune CFR Marfa, #GFR licitatie carbune CFR Marfa , #stiri CFR Marfa