Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Trenurile vor circula cu 120 de kilometri pe oră. CFR anunță începerea lucrărilor de modernizare pentru ridicarea restricțiilor de viteză

Joi, 18 Mai 2023, ora 14:40
4860 citiri
Trenurile vor circula cu 120 de kilometri pe oră. CFR anunță începerea lucrărilor de modernizare pentru ridicarea restricțiilor de viteză
Tren CFR FOTO Facebook / CFR Călători

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă joi, 18 mai, că sunt operaţionale primele 20 de şantiere pentru lucrări de tip QUICK WINS pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe 54,25 km de cale ferată şi creşterea vitezei maxime de circulaţie până la 120 km/h.

”În perioada noiembrie 2022 - martie 2023, cele 8 regionale de cale ferată au semnat 119 contracte pentru lucrări de tip Quick Wins, în valoare totală de 1,93 MILIARDE lei, fără TVA, pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe 410,635 km CF de pe reţeaua feroviară publică, iar vineri, 19 mai 2023, SRCF Braşov semnează ultimele 4 contracte, în valoare totală de 51,21 milioane lei, fără TVA, din cadrul acestui program de lucrări, pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe 10,13 km CF”, precizează CFR într-un comunicat oficial.

Astfel, vineri 19 mai 2023, CFR SA finalizează etapa de semnare a tuturor celor 123 de contracte pentru lucrări de tip QUICK WINS pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe un total de 420,769 km CF la nivelul reţelei feroviare, investiţii în valoare totală de 1,98 MILIARDE lei, fără TVA, finanţate prin PNRR.

”Lucrările de tip QUICK WINS au o durată contractuală cuprinsă între 18 şi 24 de luni şi se execută punctual pe anumite intervale de cale ferată, cea mai mare perioadă din cadrul contractelor fiind acordată pentru achiziţia de către constructori a tuturor componentelor suprastructurii căii - şină, traverse, aparate de cale, bretele, TDJ-uri, piatră spartă etc”, menţionează comunicatul.

Primele şantiere de tip QUICK WINS, operaţionale pe secţiile de cale ferată SIMERIA - PETROŞANI, PITEŞTI - CRAIOVA, MĂRĂŞEŞTI - TECUCI NORD, APAHIDA - BAIA MARE, RĂZBOIENI - EPISCOPIA BIHOR şi TEIUŞ - AIUD, vizează lucrări de suprastructură feroviară pe 54,25 km de cale ferată, montarea a 69 de aparate noi de cale, 3 bretele (realizează legătura între 2 linii paralele), 3 schimbătoare de cale cu dublă joncţiune (TDJ) şi dale elastice la 27 treceri la nivel cu calea ferată pe urrmătoarele 20 de intervale CF, unde viteza maximă de circulaţie va creşte, funcţie de configuraţia tehnică a traseului şi parametrii tehnici ai liniei, până la 120 km/h.

Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul Ovidiu Ganț de la FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care s-a plâns în septembrie 2023 că a fost mușcat de ploșnite într-un tren cu care călătorea de la...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#CFR, #trenuri CFR, #viteza cfr, #viteza trenuri romania , #CFR