Giovani Becali a facut afaceri cu mafia fotbalului din Belgia

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 10:20
2563 citiri
Giovani Becali a facut afaceri cu mafia fotbalului din Belgia

Fostul impresar Ioan Becali se afla in atentia justitiei belgiene pentru nereguli privind transferul fostului international Liviu Ciobotariu de la Dinamo la Standard Liege.

Principalul personaj anchetat in dosarul aflat pe masa Tribunalului de Prima Instanta din Liege este Licio D'Onofrio, vicepresedintele clubului Standard Liege.

Oficialul este suspectat de evaziune fiscala in legatura cu mai multe transferuri de fotbalisti si a fost condamnat deja la sase luni de inchisoare, in Franta, pentru cateva transferuri ilegale.

Oficialul lui Standard este implicat si in transferul lui lui Liviu Ciobotariu, care a trecut de la Dinamo la Liege in 1999, prin intermediul impresarului Giovani Becali, informeaza Evenimentul Zilei.

Ioan Becali,Liviu Ciobotariu si Cristian Borcea au dat deja declaratii in fata procurorilor romani, la solicitarea Tribunalului de Prima Instanta din Liege, care a trimis in Romania un ofiter de politie judiciara belgian pentru a colabora cu procurorii DNA.

Potrivit sursei citate, anchetatorii belgieni vor sa afle daca declaratiile din Romania se potrivesc cu cele din Belgia si sunt interesati de suma reala de transfer a lui Ciobotariu, precum si de comisioanele incasate de Becali si D'Onofrio. Cei doi fosti impresari sunt suspectati ca au pus la punct un mecanism prin care evita plata impozitelor catre stat.

Fratii Becali, conectati la mafia mondiala a transferurilor?

Potrivit unei anchete a Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie, transferurile fotbalistilor romani ar fi administrate de o grupare transfrontaliera ce se intinde din Brazilia pana in Europa de Est. In Romania, afacerea ar fi condusa chiar de fratii Ioan si Victor Becali. Liderul acestei retele este spaniolul Jose Maria Munguella, un agent FIFA cunoscut in toata lumea, responsabil de transferul lui Hristo Stoicikov la Barcelona.

Minguella este anchetat de politia din Brazilia, investigatia pornind de la un interlop bulgar dat in urmarire prin Interpol pentru activitati de crima organizata.

Acuzat de spalare de bani

Ioan Becali si Cristi Borcea au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru spalare de bani si evaziune fiscala, alaturi de alte nume importante din fotbal. Cei implicati au adus prejudicii de peste 10 milioane de euro cluburilor pe care le-au reprezentat in perioada 1999-2005.

Cele mai pagubite cluburi au fost Dinamo, Rapid, Gloria Bistrita si Otelul Galati, dupa transferurile unor jucatori precum Cosmin Contra, Paul Codrea, Bogdan Mara, Florin Bratu si Ionel Ganea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ioan Becali acuzat, #mafie fotbal, #transferuri ilegale , #Liga Campionilor