Barajul pentru Campionatul Mondial: Vezi echipele calificate

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 00:35
5759 citiri
Barajul pentru Campionatul Mondial: Vezi echipele calificate

Miercuri, 18 noiembrie, s-au disputat partidele retur ale meciurilor contand pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2010.

Fosta adversara a "tricolorilor" din preliminarii, Franta, a avut nevoie de 120 de minute pentru a trece de Irlanda si a se califica la turneul final din Africa de Sud.

Bombele zilei au venit insa din partea Algeriei, care a eliminat Egiptul, a Greciei, care a obtinut calificare pe terenul Ucrainei, si a Sloveniei, echipa ce a lasat acasa Rusia.

Iata rezultatele inregistrate miercuri:

Algeria - Egipt 1-0 (Yahia '40)

Algerienii au reusit sa se califice la primul turneu final dupa Mexico '86. Din cauza egalitatii perfecte rezultate in urma grupelor preliminare, Algeria si Egipt s-au intalnit intr-o singura partida de baraj, disputata pe teren neutru, in Sudan. Golul lui Yahia, din finalul primei reprize, a decis calificarea in favoarea algerienilor, care revin la un turneu final de Campionat Mondial dupa o pauza de 24 de ani.

Ucraina - Grecia 0-1 (Salpingidis '32) - rezultat tur, 0-0

Grecia a reusit una din marile surprize ale serii, castigand biletele pentru Africa de Sud chiar pe terenul Ucrainei. Salpingidis a marcat golul calificarii in minutul 32, lasandu-i pe Shevcenko & Co. acasa.

Bosnia-Hertegovina - Portugalia 0-1 (Meireles '73) - rezultat tur, 0-1

Fara Cristiano Ronaldo, Portugalia nu a fortat foarte mult in "dubla" cu Bosnia-Hertegovina. Doua victorii la limita, scor 1-0, au fost de ajuns pentru ca lusitanii sa fie prezenti in Africa de Sud in vara anului viitor.

Slovenia - Rusia 1-0 (Dedici '44) - rezultat tur 1-2

Poate cel mai surprinzator rezultat al serii s-a inregistrat in Slovenia. Reprezentativa tarii gazda, o adevarata specialista a meciurilor de baraj, a reusit sa lase acasa Rusia lui Arshavin, asa cum se intampla in urma cu nu foarte multi cu Romania selectionerului Gheorghe Hagi.

Franta - Irlanda 1-1 (Gallas '103/ Keane '33) - rezultat tur 1-0

Cel mai discutat meci din baraj s-a disputat la Paris. Irlanda a deschis scorul in minutul 33, prin Keane, egaland practic rezultatul din tur.

Franta a obtinut calificarea cu, probabil, cel mai contestat gol al ultimilor ani. In minutul 103 Thierry Henry a preluat un balon cu mana in interiorul careului advers, i-a pasat lui Gallas care a inscris. Desi irlandezii au protestat vehement la adresa arbitrului, acesta a validat reusita, desi hentul atacantului Barcelonei a fost cat se poate de evident.

Uruguay - Costa Rica 1-1 - rezultat tur, 1-0

Victorioasa in partida tur, din Costa Rica, nationala Uruguayului nu a fortat in returul de pe teren propriu, multumindu-se cu un rezultat de egalitate.

*echipele scrise cu rosu s-au calificat la Campionatul Mondial din 2010, ce va avea loc in Africa de Sud.

Turneul final al Cupei Mondiale este programat a avea loc in perioada 11 iunie-11 iulie in Africa de Sud, fiind pentru prima data in istorie cand gazda competitiei este o tara de pe "continentul negru".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#baraje Campionat Mondial, #Campionat Mondial 2010 , #Liga Campionilor