Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mutu dopat - Comitetul Olimpic Italian cere suspendarea pentru un an

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 16:47
3810 citiri
Mutu dopat - Comitetul Olimpic Italian cere suspendarea pentru un an

Comitetul Olimpic Italian a cerut, miercuri, suspendarea pentru un an a lui Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua controale anti-doping, efectuate in luna ianuarie.

"Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucatorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului National Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoasterea responsabilitatii privind incalcarea articolului 2.1 din codul Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), in legatura cu depistarea sa pozitiva cu sibutramina, cu ocazia unor teste antidoping efectuate dupa meciul Fiorentina - Bari, disputat la Florenta, pe 10 ianuarie, si dupa partida Fiorentina - Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinta aplicarii unei suspendari pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA", se arata in comunicatul CONI.

Cazul va fi judecat in urmatoarele zile de Tribunalul National Antidoping, care va stabili daca atacantul roman va primi suspendarea propusa de Comitetul Olimpic Italian.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua controale anti-doping, efectuate dupa partidele pe care Fiorentina le-a jucat cu Bari, in Serie A, si cu Lazio, in Cupa Italiei.

In partidele respective, fotbalistul in varsta de 31 de ani a fost printre cei mai buni de pe teren, marcand un gol contra celor de la Bari si doua in poarta celor de la Lazio Roma.

Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping

Mutu, pozitiv la un control antidoping si dupa meciul cu Lazio

In apararea lui, Mutu, care a fost audiat de Comitetul Olimpic Italian pe 3 martie, a sustinut ca pe prospectul medicamentului pe care l-a luat si care continea sibutramina scria ca e 100% natural. Mai mult, atacantul roman a sustinut si sustine ca medicamentul respectiv a fost luat numai cu scopul de a slabi, nicidecum pentru a-i imbunatati performantele sportive.

Mutu a fost audiat de Comitetul Olimpic Italian

Daca Tribunalului National Antidoping va hotara ca Mutu sa fie suspendat, atunci va fi pentru a doua oara cand "Briliantul" va fi nevoit sa stea pe bara din cauza consumului de substante interzise. Prima oara s-a intamplat in 2004, pe vremea cand evolua la Chelsea Londra, cand a fost depistat pozitiv cu cocaina, fiind suspendat pentru 7 luni.

Adrian Mutu evolueaza la AC Fiorentina din 2006, cand a fost adus de la Juventus Torino, in schimbul sumei de 8 milioane de euro. Contractul jucatorului nascut la Calinesti cu gruparea toscana expira in 2012, iar salariul sau stagional este undeva in jurul a 2,4 milioane de euro.

In acest sezon, Adrian Mutu a jucat 17 meciuri si a marcat 11 goluri, dintre care 6 reusite au fost in luna ianuarie a acestui an.

I.G.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mutu dopat sibutramina, #Mutu suspendat dopaj, #Mutu Comitet Olimpic Italian, #Mutu suspendare CONI , #Liga Campionilor