Senzational

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 15:30
2202 citiri
Senzational

Campioantul European de fotbal s-a disputat pentru prima oara in 1960. In cei 48 de ani, EURO a avut parte de multe evenimente senzationale, insa cu siguranta "cel mai cel" s-a petrecut la turneul final din 1992.

In 1992, la turneul final din Suedia trebuia sa participe si reprezentativa Iugoslaviei, insa aceasta avea sa fie descalificata din cauza razboiului intern.

Locul Iugoslaviei i-a fost atribuit Danemarcei. Toate bune si frumoase pentru danezi, numai ca majoritatea jucatorilor erau deja in vacante. In cele din urma, selectionerul de atunci al danezilor, Richard Nielsen, a reusit sa incropeasca o formatie.

Danezii au fost repartizati in Grupa A, alaturi de gazda Suedia, Franta si Anglia, iar specialistii erau de parere ca reprezentativa Danemarcei nu numai ca nu va castiga vreun meci, dar nici nu va reusi sa marcheze vreun gol.

Drumul spre titlu

Primul meci al grupei, prima surpriza. In primul meci, danezii au dat piept cu reprezentativa Angliei, meci ce avea sa se incheie la egalitate, scor 0-0. Un rezultat mare pentru danezi si un punct si mai mare.

Al doilea meci al grupei avea sa fie in compania gazdei Suedia, meci ce avea sa fie pierdut de danezi, scor 1-0. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de cunostinta noastra, Tomas Brolin.

Ultimul meci din grupe avea sa produca o enorma surpriza, reprezentativa "culeasa de pe plaja", asa cum avea sa fie numita dupa terminarea Campionatului European, a invins Franta, scor 2-1, dupa golurile marcate de Larsen si Elstrup, si s-a calificat in semifinalele competitiei. (pe vremea aceea, la turneul final al Campionatului European se calificau doar 8 echipe)

In semifinale, Danemarca a jucat cu puternica reprezentativa a Olandei. La capatul a 120 de minute echilibrate, cele doua echipe se aflau la egalitate, scor 2-2. Astfel, s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri, acolo unde danezii s-au impus cu 5-4 si s-au calificat in finala.

Ca tacamul sa fie complet, danezii au castigat si finala, disputata in compania Germaniei de Vest, scor 2-0, prin golurile marcate de Jensen si Vilford.

De precizat: Ultimul gol al finalei a fost unul cu adevarat special. Nu pentru ca a fost marcat dupa un hent clar, nevazut de arbitru, ci pentru ca a fost dedicat de Kim Vilfort fetitei sale de 7 ani, Line, bolnava de leucemie, care avea sa se stinga din viata la o luna dupa finalul Campionatului European din 1992.

Cam aceasta ar fi povestea, relatata pe scurt, Campionatului European din 1992, un turneu final care, cu siguranta, nu va fi uitat prea curand.

Si turneul din 2004 avea sa uimeasca lumea, reprezentativa Greciei, considerata ultima favorita la castigarea trofeului, avea sa se impuna si sa socheze o lume intreaga. Trupa antrenata de neamtul Otto Rehhagel avea sa invinga in finala chiar gazda turneului, reprezentativa Portugaliei, cu scorul de 1-0.

De asemenea, la evenimente senzationale am putea trece si esecul Angliei din acest an, care, cu o multime de vedete in lot, va privi turneul final la televizor.

Ramane de vazut daca EURO 2008 ne va aduce inca un eveniment senzational. Noi, romanii, speram ca da, si speram ca acest eveniment senzational sa fie produs de trupa antrenata de Victor Piturca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
#Romania, #Grecia, #anglia, #eveniment, #Danemarca, #senzational, #EURO 92 , #Liga Campionilor