Lumina vine de la Apus

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 10:14
1724 citiri
Lumina vine de la Apus
Foto: flickr.com / Antoine Griezmann, atacant Atletico Madrid

A mai trecut o etapa din grupele Ligii Campionilor, care ne-a confirmat inca o data ca fotbalul din Vest este la un alt nivel fata de ceea ce se intampla in estul Europei.

Oricat am vrea sa consideram discriminatoriu proiectul UEFA de a le asigura cate patru locuri in grupele Ligii Campionilor primelor patru campioante ale Europei, trebuie sa admitem ca masura este una in concordanta cu realitatea de pe teren.

Premier League, Primera Liga, Serie A si Bundesliga sunt ligi in care fotbalul se dezvolta vertiginos gratie valorii jucatorilor si sustinerii financiare de care au parte.

Desigur, Rusia incearca de cativa ani sa patrunda pe aceasta piata de top, insa, in ciuda capitalului masiv de care anumite echipe se bucura - ultima pe lista fiind FC Rostov - ii este greu sa se bata de la egal la egal cu vestul fotbalistic, care are de partea sa istoria plina de trofee.

Vor fi intotdeauna jucatori care vor alege un salariu atractiv in Est, insa majoritatea fotbalistilor de valoare stiu ca singurul lucru care ii legitimeaza este performanta in sine, care se face de regula in partea opusa a Batranului Continent.

Asa cum spuneam la inceput, etapa a doua din grupele Champions League a scos din nou la iveala acest decalaj care exista intre Apus si Rasarit, la nivel fotbalistic.

Juventus a zdrobit-o pe Dinamo Zagreb cu 4-0, chiar in fieful croatilor, Tottenham, o echipa careia i-au lipsit cateva vedete, a trecut in deplasare de TSKA Moscova, 1-0, in vreme ce bogatii de la PSG au batut echipa lui Cosmin Moti, Ludogorets, cu 3-1, in Bulgaria.

La randul sau, Sporting a trecut fara probleme acasa de Legia Varsovia, 2-0, pentru ca Rostov, care a primit o lectie aspra in prima etapa la Munchen (5-0), sa reziste pe teren propriu in fata lui PSV Eindhoven, 2-2, cu mentiunea ca la acest scor oaspetii au ratat un penalty prin Davy Proepper.

Au fost, asadar, rezultate pe care, cu siguranta, cei pasionati de pariuri le-au anticipat si care nu au facut decat sa confirme cotele oferite de site-urile de specialitate inaintea evenimentelor, dupa cum puteti afla mai multe amanunte aici.

Asa cum ne asteptam, confruntarile dintre echipele exponentiale ale campionatelor puternice din vestul Europei au fost spectaculoase, asa cum s-a intamplat la Dortmund, acolo unde Borussia a remizat in fata campioanei en titre Real Madrid, 2-2.

Tot in Germania, Borussia Monchengldbach s-a batut de pe pozitii egale cu Barcelona, pierzand la limita, 1-2, in fata unei echipe care nu s-a putut baza, insa, pe superstarul Lionel Messi, accidentat.

Suspansul a fost la cote maxime si pe Vicente Calderon, acolo unde Atletico Madrid a invins inca o data masinaria de fotbal numita Bayern Munchen, 1-0, gratie unui gol marcat de Yannick Ferreira-Carrasco, in minutul 35.

Desigur, ca microbisti din Romania, ne dorim sa vedem si echipele noastre in grupele Ligii Campionilor, dar trebuie sa recunoastem in acelasi timp ca ritmul competitiei pare sa ne fie inaccesibil in momentul de fata.

Nu trebuie sa fim frustrati, ci sa incercam se ne obisnuim cu ideea ca drumul catre inalta performanta va fi tot mai greu de parcurs.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#meciuri Chmpions League, #cote Champions League , #rezultate Champions League