Ambasada Poloniei intervine dupa Legia - Steaua: "E scandalos ce s-a intamplat!"

Joi, 29 August 2013, ora 08:44
10216 citiri
Ambasada Poloniei intervine dupa Legia - Steaua: "E scandalos ce s-a intamplat!"

Meciul dintre Legia Varsovia si Steaua, contand pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor, a reusit sa starneasca un scandal urias in Polonia. Nu pentru cele intamplate pe teren, ci prin prisma reactiilor aparute dupa.

Ambasada Poloniei la Bucuresti a decis sa intervina ca urmare a reactiei pe care ziarul de sport din cadrul trustului Pro a avut-o la finalul meciului. Jurnalistii au starnit furia polonezilor pentru ca au comparat meciul de la Varsovia cu invazia Poloniei inceputa in 1939.

"Dupa interventia Ambasadei, textul a fost scos de pe website-ul ziarului. Este scandalos ce s-a intamplat, sa compari meciul cu atacul nemtilor din 1939" a declarat un reprezentant al Ambasadei Poloniei.

Reactii dure au aparut si in presa poloneza, care a taxat modul in care omologii din Romania au prezentat evenimentele de pe teren.

"Dupa meciul cu Steaua trebuia sa fim tacuti si sa nu lovim in romani. Au fost mai buni deoarece au o echipa de clasa si nimic nu este de discutat, numai ca... Numai ca ei ne-au provocat la o discutie!", a notat NSport.

Mihai Stoica a rabufnit: Atac incredibil la trustul Pro

Pe de alta parte, Przeglad Sport a trecut in revista evenimentele din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, mentionand ca romanii ar fi comis peste 400 de mii de crime.

"Este o rusine, romanii uita ca si in tara lor a fost un blitzkrieg in 1940! Numai ca ei s-au aliat cu Hitler. In Transnistria, politica lor a fost sangeroasa, partasa cu barbaria nazistilor. 700 de mii de romani aliati ai lui Hitler sunt responsabili pentru uciderea a 400 de mii de evrei, rromi si ucraineni. Tinand cont de aceasta reactie, nici nu mai conteaza ca Steaua a fost mai buna!", au comentat jurnalistii de la Przeglad Sport.

Publicatia Niezalezna aminteste ca "reactia scandaloasa a disparut", dar si faptul ca "Nu este primul protest al diplomatilor polonezi din ultimele zile".

Polonezii s-au confruntat cu o situatie similara si in Spania, unde fanii echipei FC Sevilla au afisat un banner cu mesajul "Bine ati venit l Katyn", aluzie la masacrul din padurea Katyn, unde aproximativ 22.500 de persoane au fost ucise in primavara anului 1940.

Steaua s-a calificat in grupele Ligii Campionilor

Steaua s-a calificat in grupele Ligii Campionilor dupa o pauza de cinci ani in urma rezultatului de egalitate, scor 2-2, obtinut pe terenul echipei Legia Varsovia. Golurile stelistilor au fost marcate de Nicusor Stanciu si Federico Piovaccari.

In prima mansa, scorul a fost 1-1, insa Steaua merge mai departe datorita numarului de goluri marcate in deplasare.

Steaua isi va afla adversara din grupele Ligii Campionilor joi, de la ora 18:45, in direct pe site-ul Ziare.com.

C.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#scandal Legia Steaua, #blietzkrieg Legia Steaua, #reactie Ambasada Polonia Legia Steaua , #stiri Champions League