Fotbalul nostru n-a iesit din Champions League. Vezi de ce

Marti, 11 August 2015, ora 15:30
3644 citiri
Fotbalul nostru n-a iesit din Champions League. Vezi de ce

Chiar daca Steaua, urmare a recentei infrangeri de la Belgrad, a ratat intrarea in play-off-ul primei competitii europene rezervate cluburilor, totusi, ramanem in Champions League... la feminin.

Asta se datoreaza Olimpiei Cluj Napoca, detinatoarea eventului in ultimii cinci ani de fotbal feminin autohton, gruparea din cea mai importanta urbe transilvana urmand sa ia startul, chiar marti, in preliminariile UEFA WCL.

Campioana Romaniei face parte din Grupa 5, alaturi de WFC Pomurje (Slovenia), Parnu JK (Estonia) si WFC Ekonomist (Muntenegru), toate jocurile urmand sa se dispute in localitatea slovena Beltinci (de fapt o comuna, cu mai putin de 3000 locuitori).

Iata programul clujencelor in grupa lor de calificare:

* Olimpia vs. Parnu JK - marti 11 august / ora 18.00

* Olimpia vs. Ekonomist - joi 13 august / ora 18.00

* Olimpia vs. Pomurje - duminica 16 august / ora 18.00

Castigatoarele celor opt serii preliminare acced in "16-imilie" Women's Champions League 2015/2016, alaturi de 24 cele mai bune echipe de club europene, "spuma" care intra direct pe tabloul fazei.

In urma cu doi ani, Olimpia a prins optimile competitiei, altfel cea mai notabila performanta internationala a unei echipe romanesti de fotbal feminin, si de data asta fiind vizata cel putin atingerea aceleiasi tinte, conform spuselor antrenorului echipei, Mirel Albon.

De mentionat ca Germania detine recordul titlurilor europene, cu 9 trofee adjudecate in cele 14 editii de WCL, Frankfurt, campioana continentala en-titre, avand in vitrina, pana acum, nu mai putin de patru cupe.

#Champions League fotbal feminin, #Olimpia Cluj Napoca , #stiri Champions League