UEFA, despre reluarea Ligii Campionilor si a Europa League

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 13:23
4440 citiri
UEFA, despre reluarea Ligii Campionilor si a Europa League
Foto: uefa.com

Reluarea Ligii Campionilor si a Europa League, cele doua competitii fotbalistice continentale oprite din cauza pandemiei de coronavirus, va reprezenta o provocare mult mai mare decat repornirea campionatelor nationale, sustine Tim Meyer, seful comisiei medicale a UEFA, citat de agentia DPA.

"Cu siguranta va fi mai complicat. In special din cauza actualelor restrictii de calatorie. S-ar putea sa fie nevoie de permise speciale. De asemenea, ar trebui sa tinem cont de diferitele situatii epidemiologice din diferite tari si poate, de asemenea, de reglementarile legale diferite. Nivelul de dificultate va fi semnificativ mai mare in unele locuri", a declarat Meyer (52 ani), profesor la universitatea din Saarbruecken, care coordoneaza si departamentul medical al Federatiei germane de fotbal (DFB).

"Insa, exista si un avantaj: pentru ca aceste meciuri au fost amanate, exista mai multa liniste in privinta planificarii. Putem astepta sa vedem cum evolueaza lucrurile in general", a adaugat oficialul german.

UEFA intentioneaza sa reia competitiile continentale intercluburi dupa finalizarea campionatelor nationale, sperand ca finalele Ligii Campionilor si Europa League sa se poata disputa catre sfarsitul lunii august, analizandu-se in prezent diferite scenarii, unul dintre acesta fiind organizarea meciurilor intr-un singur loc.

In calitatea sa de principal responsabil medical al fotbalului german, Tim Meyer conduce un grup de lucru national care a realizat un manual detaliat privind modul in care Bundesliga ar putea reporni luna viitoare, cu portile inchise, in functie de acordul autoritatilor germane.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#UEFA reluare Liga Campionilor, #UEFA realure Europa league , #stiri Champions League