Cum ajunge în România ”Chanel-ul de Bulgaria”. Contrabandiștii, pedepsiți cu muncă la bibliotecă

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 22:10
3576 citiri
Cum ajunge în România ”Chanel-ul de Bulgaria”. Contrabandiștii, pedepsiți cu muncă la bibliotecă
Contrabandist prins cu haine Chanel false, aduse în România dintr-un târg din Bulgaria FOTO Poliția Frontieră

Un contrabandist din Giurgiu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la un an de închisoare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu.

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Tânărul din Giurgiu a fost prins la punctul de frontieră cu mașina plină cu haine de lux, care purtau mărci ale unor case celebre de modă (Gucci, Chanel și Versace), doar că aveau un mic defect, erau contrafăcute.

Cantitatea mare de haine din portbagajul mașinii, un Volkswagen înmatriculat în Bulgaria, le-a atras atenția polițiștilor care n-au crezut explicațiile date de contrabandist.

Acesta a justificat teancurile de compleuri Gucci (55 bucăți), fuste Chanel (24 bucăți) și Versace (29 bucăți) invocând faptul că sunt cadouri pentru neamurile lui care urmau să participe la o nuntă.

Întrebat dacă deține și documentele necesare pentru a face dovada autenticității produselor, bărbatul a negat, explicând că el le-a cumpărat dintr-un târg din Bulgaria cu 280 de leva, fără să știe că sunt niște falsuri în realitate.

În fața anchetatorilor bărbatul și-a recunoscut parțial faptele, mai ales că în 2017 mai fusese prins tot la același punct de frontieră cu peste 170 de perechi de pantofi inscripționați cu emblema unor mărci celebre, tot falsuri.

Atunci a fost pedepsit doar cu o amendă penală. Judecătorii Curții de Apel București nu au mai fost atât de generoși de data aceasta așa că au dispus, printr-o sentință definitivă dată miercuri 12 ianuarie 2021, condamnarea la închisoare cu suspendare pe o perioadă de 1 an, o lună și 10 zile.

Ca pedeapsă complementară, bărbatul în vârstă de 38 de ani, va merge la biblioteca din Giurgiu unde va presta muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile.

În plus instanța a dispus distrugerea hainelor Chanel de Bulgaria pe cheltuiala contrabandistului.

#chanel, #Versace, #gucci, #haine, #contrabanda, #condamnare , #contrabanda