Formula 1: Leclerc se izbește de parapet și îi face cadou victoria lui Verstappen! Olandezul reușește un pas uriaș spre titlu

Duminica, 24 Iulie 2022, ora 17:36
3412 citiri
Formula 1: Leclerc se izbește de parapet și îi face cadou victoria lui Verstappen! Olandezul reușește un pas uriaș spre titlu
Charles Leclerc a făcut o eroare de pilotaj extrem de costisitoare

Victorie uriașă pentru Max Verstappen în Marele Premiu al Franței! Olandezul nu doar că a câștigat cursa, dar a pus încă 25 de puncte față de Charles Leclerc.

Plecat din pole-position, Charles Leclerc (Ferrari) și-a păstrat prima poziție și după start și era în controlul cursei.

Verstappen n-a reușit să îl atace decisiv și a intrat la boxe. Însă Leclerc a forțat prea mult într-un viraj și s-a izbit de parapet în turul 19.

A urmat o cursă solitară din partea olandezului, care s-a impus în Marele Premiu al Franței și a mărit distanța față de Leclerc în clasamentul general la 63 de puncte!

În spatele lui Verstappen au încheiat piloții Mercedes - Lewis Hamilton și George Russell.

O cursă fenomenală a făcut-o Carlos Sainz (Ferrarri), care a plecat de pe penultimul loc și a terminat pe cinci, în urma lui Sergio Perez (Red Bull).

#Charles Leclerc, #Max Verstappen, #Lewis Hamilton, #formula 1, #marele premiul al frantei, #Carlos Sainz , #stiri Formula 1