"Mi-a spus că voia să mă ducă la hotel, să mă lege de pat şi să mă violeze”. Scandal cu demisie la vârf într-o federație sportivă

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 12:49
16282 citiri
"Mi-a spus că voia să mă ducă la hotel, să mă lege de pat şi să mă violeze”. Scandal cu demisie la vârf într-o federație sportivă
Charlotte Wathan a reclamat un comportament sexist FOTO facebook

Directorul executiv al Federaţiei Engleze de Rugby (WRU), Steve Phillips, a demisionat, duminică, la şase zile după ce mai multe femei din organizaţie au vorbit despre cultura sexistă din acest for.

„Phillips a participat la întâlnirea pentru a înfiinţa un grup de lucru anunţat, vineri, pentru a investiga comportamentul sexist, rasist sau homofob în cadrul federaţiei, dar de atunci a ajuns la concluzia că nu mai poate fi persoana din fruntea forului”, a explicat federaţia galeză într-un comunicat de presă.

Phillips nu a fost vizat personal de nicio acuzaţie, dar el a explicat, în comunicatul de presă, că „a ajuns la concluzia că acum este timpul ca altcineva să arate calea”.

Nigel Walker, care până acum era director de performanţă la federaţie, a fost numit director general interimar.

Săptămâna trecută, mai multe femei, printre care Charlotte Wathan, pe atunci director de rugby feminin la WRU, au depus mărturie despre cuvintele sau comportamentul sexist al căror victime au fost ani de zile, într-un material BBC.

Wathan a afirmat că un bărbat de la centrul de antrenament galez din Glamorgan în 2019 i-a spus că vrea să o violeze. "Mi-a spus că voia să mă ducă la hotel, să mă lege de pat şi să mă violeze”, a spus Wathan, adăugând: „Îmi amintesc că mi s-a făcut rău, ca şi cum am fost lovită cu pumnul în stomac. Îmi amintesc că eram în stare de şoc şi mi-am spus + chiar am auzit asta? +”.

„Toată lumea a râs”, a continuat ea, spunând: „Am părăsit camera şi am izbucnit în plâns”. O fostă angajată WRU, intervievată sub condiţia anonimatului de BBC, a susţinut chiar că a scris un bilet în 2018 pentru soţul ei în cazul în care s-ar fi sinucis în urma hărţuirii sexuale.

#Charlotte Wathan, #comportament sexist, #acuze, #demisie, #scotia, #rugby , #stiri din sport