Aplicația ChatGPT a absolvit examenele la facultatea de Drept cu rezultate „mediocre”. "A arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază"

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 16:03
3655 citiri
Aplicația ChatGPT a absolvit examenele la facultatea de Drept cu rezultate „mediocre”. "A arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază"
Aplicația bazată pe inteligența artificială este gratuită și bulversează în această perioadă omenirea FOTO Hepta

Aplicația ChatGPT nu poate depăși încă performanța majorității studenților la Drept, sugerează o nouă cercetare, dar poate obține notă de trecere la examene.

Un juriu format din profesori la facultatea de Drept de la Universitatea Minnesota a folosit popularul chatbot de inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la examene susținute la patru materii semestriale, apoi le-au evaluat comparativ cu testele studenților reali.

Performanța medie obținută de ChatGPT a fost C+ (n.r. - al 7-lea dintre cele 12 calificative posibile în sistemul american de notare, echivalentul a 77-79% răspunsuri corecte).

Comparativ, studenții obișnuiți au punctat în medie B+ (87-89% răspunsuri), afirma autorii studiului. Totuși, scorul C+ ar fi suficient să-i câștige chatbot-ului o diplomă în drept la Minnesota, clasată pe locul 21 cu cea mai bună facultate de drept din SUA, de către US News & World Report.

„Singur, ChatGPT ar fi un student la drept destul de mediocru”, a spus autorul principal al studiului, Jonathan Choi, care a colaborat cu profesorii Kristin Hickman, Amy Monahan și Daniel Schwarcz, citat de Reuters.

„Potențialul relevant pentru profesie aici este că un avocat ar putea folosi ChatGPT pentru a produce o schiță brută de discurs și pentru a-și eficientiza practica”, a spus el.

Choi a spus că atât el cât și alți colegi au interzis utilizarea internetului în timpul examenelor pentru a elimina posibilitatea de a înșela cu ChatGPT, deși examenele viitoare le pot testa capacitatea de a folosi eficient programele de inteligență artificială.

Popularul ChatGPT a debutat la sfârșitul lunii noiembrie 2022 și este gratuit pentru utilizatori. Acesta generează răspunsuri sofisticate, asemănătoare celor umane, bazate pe solicitări din partea utilizatorilor și pe munți de date, inclusiv din texte legale.

Alți academicieni în drept au experimentat, de asemenea, programul. Decanul de drept al Universității Suffolk, Andrew Perlman, a fost coautor al unui articol științific referitor la program, publicat în decembrie. Alți doi profesori de drept i-au cerut ChatGPT să răspundă la întrebări cu răspunsuri multiple de la examenul de barou. Nu a trecut, dar a avut rezultate mai bune decât se aștepta.

Profesorii de drept din Minnesota au cerut ChatGPT să susțină examene în materie de delicte, beneficiile angajaților, impozitare și aspecte ale dreptului constituțional. Testele au inclus un total de 95 de întrebări cu răspunsuri multiple și 12 întrebări eseu.

În general, chatbot-ul s-a descurcat mai bine la eseuri decât la întrebările cu răspunsuri multiple. Dar interpretarea sa în eseuri a fost inconsecventă, arată autorii studiului.

„În scrierea eseurilor, ChatGPT a arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază și a avut o organizare și o compoziție solidă în mod constant”, au scris autorii. „Cu toate acestea, s-a luptat să identifice problemele relevante și adesea a aplicat doar superficial regulile faptelor în comparație cu studenții adevărați la drept.”

Potrivit raportului, programul a obținut scoruri mai mari la întrebările cu răspunsuri multiple decât prin pură întâmplare, dar s-a străduit să răspundă corect la întrebările care implică matematică.

Notele la examene ChatGPT au variat de la un nivel ridicat de B în dreptul constituțional la un nivel scăzut de C în delicte și impozitare.

#ChatGPT, #examen drept, #inteligenta artificiala, #raspunsuri chatgpt , #ChatGPT