Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Chef Florin Dumitrescu despre dieta Wushu: ”Într-o lună ești alt om! Te poți lăsa și de fumat!" VIDEO

Marti, 10 Mai 2022, ora 01:49
15943 citiri
Chef Florin Dumitrescu despre dieta Wushu: ”Într-o lună ești alt om! Te poți lăsa și de fumat!" VIDEO
Chef Florin Dumitrescu FOTO / captură video Facebook George Buhnici

Chef Florin Dumitrescu a fost invitatul lui George Buhnici la o discuție despre mâncare și restaurante.

Bucătarul a vorbit despre dieta Wushu, care i-a fost recomandată după un set de analize cu rezultate proaste.

"Eu nu sunt cel mai bun exemplu, că am 35 de ani și arăt a 40 și ceva. Nu sunt de urmat. Eu beau cafea dimineața, nu prea mănânc", a mărturisit acesta.

"Dar m-a învățat cineva ceva, pentru că eu, după filmări, de regulă, îmi fac un set de analize ca să văd ce suplimente trebuie să iau ca să mă repun în formă. Și mi-am făcut un set de analize, eram dat peste cap total: început de pancreatită, început de diabet, început de multe.

Și-mi zice nenea ăsta: tu poți să iei suplimentele, sau poți să mai faci o chestie să-ți dai reset la corp. Cum adică? Dieta Wushu!

Luptătorii Wushu, arte marțiale, dimineața pe stomacul gol bagă 2 litri de apă. Imediat ce te-ai trezit, ai luat paharele, calculezi 2 litri, le bei, te poți lăsa și de fumat. Schimbă organismul, schimbă gustul, schimbă tot.

Bei 2 litri, îți iei o oră să stai la baie, dar într-o lună ești alt om", a explicat în podcast-ul lui George Buhnici.

De ce nu mai mănâncă ciorbe sau supe în restaurante

Bucătarul a mărturisit că el nu mai mănâncă ciorbe sau supe în restaurante, după ce a descoperit că frecvent ospătarii nu spun adevărul atunci când sunt întrebați dacă acestea conțin vegeta.

"Am descoperit că mă și mint. Eu îi întreb pur și simplu, aveți vegeta în farfurie? Ospătarii, de regulă, dau asigurări ferme că nu folosesc astfel de produse.

Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supă și supă aia o strecoară, o dau prin sită fină.

Am un sfert de oră de la prima lingură până trebuie să ajung la primul WC și după aia stau acolo toată noaptea, e îngrozitor".

Pe lista felurilor de mâncare pe care ar fi bine să le evităm în restaurante se află și carnea cu sos, în opinia bucătarului.

Explicația acestuia este simplă: "Atunci când carnea este acoperită cu sos, se acoperă o greșeală!"

”Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul!”

Chef Florin Dumitrescu a explicat de ce este de preferat să refuzi ”recomandarea bucătarului” într-un restaurant.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (...) Există acest astăzi vă recomand... coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi... să scăpăm de ele, înțelegi?

Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dunărea are debit scăzut la intrarea în țară. Specialiștii monitorizează situația cursurilor de apă
Dunărea are debit scăzut la intrarea în țară. Specialiștii monitorizează situația cursurilor de apă
Debitul Dunării la intrarea în ţară este, sâmbătă, de 5.600 de metri cubi pe secundă, sub media multianuală a lunii aprilie, de 7.900 de metri cubi pe secundă, iar specialiştii se...
Motive să consumi măcriș, “ruda” mai puțin cunoscută a șteviei
Motive să consumi măcriș, “ruda” mai puțin cunoscută a șteviei
Toată lumea a consumat măcar o dată spanac, lobodă, ștevie, leurdă, dar mult mai puțini au auzit sau au mâncat vreodată măcriș, o plantă comestibilă cu beneficii uluitoare pentru...
#chef Florin Dumitrescu cura, #dieta sanatoasa, #Wushu, #apa, #dimineata, #beneficii , #stiri sanatate