Chef Florin Dumitrescu, despre mâncarea care nu trebuie comandată la restaurant: ”Mare păcat că trebuie să fac asta!”

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 07:40
50694 citiri
Chef Florin Dumitrescu, despre mâncarea care nu trebuie comandată la restaurant: ”Mare păcat că trebuie să fac asta!”
Chef Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu, cunoscutul jurat de la emisiunea culinară ”Chefi la cuțite”, a oferit în trecut sfaturi prețioase adresate celor care doresc să servească masa la un restaurant.

„Mare păcat că trebuie să fac asta...Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine.

Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ”astăzi vă recomand… coastele de porc”. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi...să scăpăm de ele, înțelegi?

Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta.

Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava, mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a dezvălui Florin Dumitrescu la Antena 1.

#Chef Florin Dumitrescu, #restaurant, #mancare , #stiri media