Arsenal si Chelsea se califica in finala Europa League! "Batranul continent", dominat de englezi

Vineri, 10 Mai 2019, ora 00:48
14538 citiri
Arsenal si Chelsea se califica in finala Europa League! "Batranul continent", dominat de englezi
Foto: Twitter/ Europa League

Arsenal si Chelsea s-au calificat, joi noaptea, in finala Europa League, iar asta inseamna ca formatiile din Premier League isi vor disputa toate trofeele continentale in acest sezon.

Daca "tunarii" nu au avut nicio emotie in duelul cu Valencia, "albastrii" au tremurat serios in confruntarea cu Eintracht Frankfurt, avand nevoie de penaltiuri pentru calificare.

Gruparea de pe Emirates a inceput returul de la Valencia avand avantajul unei victorii cu 3-1 obtinuta in partida tur, iar asta s-a vazut si pe teren. Chiar daca Gameiro a deschis scorul pentru gazde, Aubameyang a egalat dupa numai cinci minute, iar din acel punct londonezii au controlat partida.

Atacantul gabonez a reusit un hat-trick la Valencia si a fost cel mai bun jucator al lui Arsenal, care s-a impus cu 4-2. Celelalte goluri au fost inscrise de acelasi Gameiro si de Lacazette.

La Londra am avut parte de mult mai multa drama. Dupa 1-1 in partida tur, Chelsea a deschis scorul in fata celor de la Eintracht in minutul 28, prin Loftus-Cheek, si se parea ca se va califica la pas.

Jovic a restabilit egalitatea in debutul partii secunde si de aici a inceput calvarul "albastrilor", care n-au reusit sa inscrie golul egalizator.

Asa am ajuns la loteria penaltiurilor, acolo unde suspansul a fost la cote maxime. Azpilicueta a ratat primul pentru Chelsea, insa nemtii s-au sufocat pe final, Hinteregger si Paciencia ingropand sperantele formatiei din Frankfurt. Hazard a marcat pentru 4-3 si Chelsea merge in finala cu Arsenal.

Daca cele doua rivale din Londra isi vor disputa trofeul Europa League, Liverpool si Tottenham vor juca pentru Champions League, iar invingatoarele celor doua finale se vor infrunta in Super Cupa Europei, toate trofeele continentale o devenind afacere englezeasca.

Chelsea - Eintracht Frankfurt 1-1 (1-1 in tur) 4-3 dupa penaltiuri

Au marcat: Loftus-Cheek '28/ Jovic '49

ECHIPELE DE START

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson - Kovacic, Jorginho, Loftus-Cheek - Willian, Giroud, Hazard

Rezerve: Caballero, Marcos Alonso, Barkley, Cahill, Higuain, Pedro, Zappacosta

Antrenor: Maurizio Sarri

Eintracht: Trapp - Abraham, Hinteregger, Falette; Hasebe - Da Costa, Gacinovic, Rode, Kostic - Rebic, Jovic

Rezerve: Ronnow, Chandler, de Guzman, Fernandes, Haller, N'Dicka, Paciencia

Antrenor: Adi Hutter

Arbitru: Ovidiu Hategan

Valencia - Arsenal 2-4 (1-3 in tur)

Au marcat: Gameiro '11 '58/ Aubameyang '16 '69 '89, Lacazette '50

ECHIPELE DE START

Valencia: Neto - Piccini, Paulista, Garay, Gaya - Wass, Parejo, Coquelin, Guedes - Gameiro, Rodrigo

Rezerve: Jaume, Roncaglia, Soler, Diakhaby, Lato, Torres, Santi Mina

Antrenor: Marcelino Garcia Toral

Arsenal: Cech - Monreal, Mustafi, Sokratis, Maitland-Niles - Torreira, Xhaka - Kolasinac, Ozil, Aubameyang - Lacazette

Rezerve: Leno, Elneny, Mkhitaryian, Iwobi, Mustafi, Guendouzi, Nketiah

Antrenor: Unai Emery

Finala Europa League se va juca pe 29 mai in Baku.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Europa League semifinale LIVE, #rezultate semifinale Europa League , #Arsenal