Cine îi va lua locul lui Roman Abramovici la Chelsea. Un fost mare jucător al ”albaștrilor” e pe lista scurtă de miliardari

Vineri, 18 Martie 2022, ora 14:14
5221 citiri
Cine îi va lua locul lui Roman Abramovici la Chelsea. Un fost mare jucător al ”albaștrilor” e pe lista scurtă de miliardari
John Terry, posibil investitor la Chelsea, alături de Roman Abramovic

Epoca Roman Abramovici de la Chelsea se apropie de sfârșit, astfel că au apărut primele informații despre viitorul patron al grupării de pe ”Stamford Bridge”.

După sancțiunile împotriva lui Abramovici și înghețarea activelor sale, guvernul Regatului Unit îl obligă pe miliardarul rus să renunțe la controlul clubului pe care l-a achiziționat în 2003. După ce a predat administrația clubului în urma invaziei Rusiei în Ucraina, Abramovici a spus că vânzarea lui Chelsea este „în interesul fanilor, angajaților, sponsorilor și partenerilor”.

Presa din Regat a avansat deja cele mai importante grupuri financiare și persoane care i-ar putea lua locul lui Abramovici.

Hansjorg Wyss

Miliardarul elvețian a confirmat deja că i s-a oferit șansa de a cumpăra Chelsea. Wyss, în vârstă de 86 de ani, și-a făcut avere ca fondator și președinte al Synthes USA, un producător de dispozitive medicale. Compania a fost vândută giganților farmaceutici Johnson & Johnson pentru 19,7 miliarde de dolari în 2012.

Nick Candy

Dezvoltatorul imobiliar Nick Candy a pregătit o ofertă în valoare de 2,5 miliarde de lire sterline pentru a cumpăra Chelsea, potrivit unui raport. Daily Mail sugerează că acesta încearcă să formeze un consorțiu pentru a cumpăra clubul.

Woody Johnson

Ambasadorul SUA în Marea Britanie până anul trecut și un asociat al fostului președinte american Donald Trump ar fi gata să ofere 2 miliarde de lire sterline pentru club.

Familia Ricketts

Proprietarii echipei de baseball Chicago Cubs au confirmat, de asemenea, că vor face o ofertă pentru cumpărarea clubului din Premier League. Într-o declarație lansată de o firmă de comunicații cu sediul la Londra, familia Ricketts a declarat că e în fruntea unui grup de investiții care își va depune oferta oficială în curând.

Saudi Media

Cea mai mare companie media din Orientul Mijlociu, grupul Saudi Media a depus o ofertă de 2,7 miliarde de lire sterline pentru a câștiga licitația pentru club. Proprietarul Saudi Media, Mohamed Alkhereiji, este fan Chelsea și se pare că e în spatele unui consorțiu privat.

Sir Martin Broughton

Fostul președinte British Airways și fan înfocat al lui Chelsea urma să se întâlnească cu reprezentanții grupurilor de suporteri pentru a discuta despre o posibilă implicare financiară.

Jim Ratcliffe

Fondator și președinte al Ineos, a patra cea mai mare companie de produse chimice din lume, Jim Ratcliffe a ocupat primul loc pe lista bogaților Sunday Times în 2018 și este un investitor cunoscut în sport.

John Terry

Se spune că legenda lui Chelsea conduce un consorțiu de 250 de milioane de lire sterline numit „True Blue” care caută să cumpere un pachet de 10% din club.

Aethel Partners

Firma de investiții Aethel Partners este ultimul grup care a declarat că a licitat pentru Chelsea înainte de termenul limită de vineri, potrivit BBC Sport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce "țeapă" și-a luat Guardiola! A lăsat să plece fotbalistul care face furori la Chelsea
Ce "țeapă" și-a luat Guardiola! A lăsat să plece fotbalistul care face furori la Chelsea
Echipa engleză Chelsea a învins luni seara, pe teren propriu, scor 6-0, formaţia Everton, în etapa a 33-a din Premier League. Mijlocaşul ofensiv Cole Palmer a înscris patru goluri. Pe...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Chelsea, #Roman Abramovic, #miliradar, #lista , #stiri fotbal