Ea e ”Doamna de fier” care va conduce clubul Chelsea după plecarea magnatului rus Roman Abramovic

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 09:19
13111 citiri
Ea e ”Doamna de fier” care va conduce clubul Chelsea după plecarea magnatului rus Roman Abramovic
Marina Granovskaia

Rusul Roman Abramovic, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea din 2003, a anunţat că a încredinţat conducerea clubului administratorilor fundaţiei sale caritabile, potrivit unui comunicat de presă publicat sâmbătă, scrie AFP.

"Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, astăzi le încredinţez administratorilor Chelsea Charitable Foundation conducerea Chelsea FC. Cred că în prezent fundaţia este în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului şi suporterilor", explică Roman Abramovici.

"În cei aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea, mi-am văzut întotdeauna rolul ca un supraveghetor al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că performăm cât mai bine posibil", a adăugat Abramovic, fără a preciza dacă retragerea sa este temporară sau definitivă.

Fundația este condusă de Bruce Buck, care este și președinte al clubului. Printre administratori se numără și directorul financiar al lui Chelsea, Paul Ramos, la fel ca și Emma Hayes, care conduce echipa feminină.

De asemenea, un rol crucial în conducerea clubului l-a avut și îl va avea directorul Marina Granovskaia, căreia Abramovic i-a pasat de mai mult timp responsabilitatea asupra transferurilor și a altor chestiuni cheie, cum ar fi angajarea și concedierea managerilor.

Marina, o canadiancă născută în Rusia, și-a câștigat renumele de "Doamna de fier" a fotbalului, la fel cum au fost supranumite de-a lungul timpului politicienele Margaret Thatcher sau Angela Merkel. De exemplu, Marina este cea care și-a pus amprenta pe tratativele reușite cu sponsorul Nike, o afacere care va aduce londonezilor peste 60 de milioane de euro anual, pana in 2032.

Ca urmare, Marina Granovskaia e recunoscută la nivel mondial pentru puterea sa de decizie, în 2018 fiind introdusă de revista Forbes într-un Top 5 al celor mai influente femei din lumea sportului. Extrem de important, celelalte nume n-au nici o legatură cu vreo echipă de fotbal, avand doar funcții importante în forul mondial (FIFA).

Marina Granovskaia a ajuns în aceasta postură onorantă după ce a lucrat ani buni la companiile de petrol ale lui Roman Abramovic. Magnatul rus a observat calitățile de lider ale Marinei și a adus-o în board-ul de conducere la Chelsea Londra.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Chelsea, #Roman Abramovic, #Marina Granovskaia , #stiri fotbal