Ziare.com

De ce ne cade parul?

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 22:08

   

De ce ne cade parul?
Pierderea parului nu ii loveste doar pe barbati. Femeile si chiar copiii se pot confrunta cu aceasta problema, spun cei de la Academia Americana a Medicilor de Familie.

HealthDay prezinta o lista a posibilelor cauze ale caderii parului, oferita de Academie.

1. Parul poate incepe sa cada din cauza unei boli sau a unei interventii chirurgicale de amploare. Acest tip de calvitie este totusi temporar.

2. Schimbarile hormonale, cum sunt cele cauzate de aparitia unei sarcini sau de o afectiune a glandei tiroide, pot declansa pierderea accelerata a parului.

3. Folosirea unor anumite tratamente, care sunt compuse din antidepresive, contraceptive orale, medicamente pentru inima, pentru guta, sau vitamina A, poate afecta podoaba capilara.

4. Nu este exclusa instalarea unei ciuperci pe scalp.

5. Diabetul si lupus sunt alte doua afectiuni care influenteaza rata cu care ne pierdem firele de par.

E.E.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5362 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

fiindcà ATI CITIT acum 5 minute articolul

cu ion Iliescu, tin sa va spun cà : acest "Patriarh" al Viermilor Rosii Comunisti nu va fi judecat si nici nu va fi EXPUS (ideea mea, a "ruginitului") in acel "Cub de Sticla" "in viu", in Centrul Giratoriului de la Universitate !!!
Din NEFERICIRE, mai avem inca vreo...18.000.000 de locuitori ai Romaniei càrora INCà le curg BALELE dupà...CàLàII din 1989 - deci si dupà Iliescu !!!!!

Acest Vierme Rosu Comunist si Criminal, va fi JUDECAT - din pàcate mai tirziu - de TRIBUNALUL cu UN SINGUR JUDECATOR !!!
Un TRIBUNAL fara avocati, fara barà, dar unde Justitia Supremà il VA trimite pe ilici Iliescu acolo unde ii este locul : in "Cazanul cu Materia-ce-nu-costà-nimic" - si care va fi dispersatà in Cosmos ca ingrasamint, pe altà planetà - Probabil pe una Rosie-Negricioasà, unde-l va intilni si pe Cioabà !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor