Care este clasamentul celor mai inspirate recomandări când ai un buget restrâns şi trebuie să plăteşti facturi consistente

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 08:30
13281 citiri
Care este clasamentul celor mai inspirate recomandări când ai un buget restrâns şi trebuie să plăteşti facturi consistente
În această perioadă delicată este indicat să economisiţi orice numerar pe care îl primiți FOTO Pixabay.com

Gândul că s-ar putea să fie nevoie să lucrezi doar pentru a-ți acoperi facturile te înspăimântă şi iei în calcul orice recomandare la care poate nici nu te-ai gândit.

Cu puțină planificare, pot exista modalități inteligente de a-ți reduce cheltuielile pentru a mai rămâne cu niste bani de manevră.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi cum poţi drămui veniturile lunare, astfel încât cheltuielile curente să nu te lase fără niciun leu de la un salariu la alt salariu.

Faceți o listă înainte de a face cumpărături

Verificaţi atent ceea ce aveti nevoie, ce puteţi găsi la reducere și realizaţi o listă înainte de a face cumpărături, o dată pe saptămână, cu excepţia pâinii şi altor alimente care nu pot fi depozitate mai multe zile.

Un card de credit de bonusuri pentru produse alimentare vă poate ajuta, de asemenea, să economisiți pe termen lung.

Un hobby la care sunteţi deosebit de bun şi pentru care oamenii vă pot plăti

Poate că aveţi un talent care poate aduce un ban în plus sau chiar vă pricepţi să gătiţi un anumit fel de mâncare de care toată lumea se bucură. Luați în considerare să oferiți serviciile dvs. prietenilor și familiei dvs., pentru a câștiga puţini bani în plus.

Dacă nu aveți un talent care poate fi monetizat, sunt șanse să aveți lucruri nefolosite pe care le puteți vinde online. Există o gamă largă de site-uri de revânzare online, unde puteți vinde îmbrăcăminte, mobilier și bunuri de casă pentru a aduce puțini bani în plus.

Economisiţi orice numerar pe care îl primiți

Dacă primiţi bani, fie că este vorba de ziua de nastere, de o sărbătoare sau de altceva, păstraţi banii pentru viitor. Îi puteți folosi mai târziu, când aveți mare nevoie

O altă opțiune este să împărțiți modul în care cheltuiți banii în plus. Încercați o împărțire 80/20: puneți 80% în economii (sau în achitarea datoriilor), iar celelalte 20% pot fi bani distracție.

Chiar dacă ai doar 100 de lei, înseamnă 80 de lei în contul tău de economii și 20 de lei care ar putea fi folosiți pentru o cafea bună cu prietenii.

Reevaluați cheltuielile recurente

Faceți un inventar al abonamentelor dvs. lunare. Decideți dacă aveți nevoie cu adevărat de patru servicii de streaming, doi furnizori de livrare de mese și abonamente la canalele de muzică. Nu trebuie să le anulați pe toate. Trebuie doar să vă gândiţi!

Reevalueaţi facturile

Analizați-vă în profunzime facturile lunare. Examinarea facturilor vă poate descoperi cheltuieli risipitoare și oportunități de economisire fără a necesita sacrificii majore.

De exemplu, acordați atenție modului în care este gestionat consumul electric de uz casnic. Puteți reduce numărul de încărcări de rufe pe care le faceți în fiecare săptămână sau puteți coborî termostatul cu câteva grade? Micile schimbări pot duce la reducerea facturilor la utilități. Puţin, dar se adună.

Implementați "o curățare" lunară a cheltuielilor

În fiecare lună, alegeți un articol pe care nu veți cheltui bani, cum ar fi alcool, haine noi, mâncare în oraș, ţigări, unghii, cosmetice, coafor etc.

Este o modalitate ușoară de a reduce o cheltuială fără stresul de a fi nevoit să trăiești fără acest lux pentru o perioadă lungă de timp. Este ușor să renunți la ceva pentru doar o lună.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#cheltuieli, #card de credit, #salariu, #venituri, #facturi, #alcool, #tigari , #Banca