Rușii au vândut Chinei mii de tone de cupru din Donețk. Afacerea pe care cele două țări o vor mușamalizată

Vineri, 14 Aprilie 2023, ora 17:56
4386 citiri
Rușii au vândut Chinei mii de tone de cupru din Donețk. Afacerea pe care cele două țări o vor mușamalizată
China a pus ochii pe cuprul din Ucraina FOTO Twitter

În perioada 8 octombrie 2022 - 24 martie 2023, compania chineză Quzhou Nova a cumpărat cel puțin 3.220 de tone de aliaj de cupru, pe care a plătit 7,4 milioane de dolari, de la fabrica de mașini metalurgice Debalțeve din Donețk. Acest lucru a fost relatat de jurnaliştii Reuters astăzi, 14 aprilie, cu referire la surse vamale ruse.

„Datele obținute de Reuters se bazează pe documente de transport și vamă, și sunt colectate de la mai multe departamente vamale, agenții guvernamentale și alți parteneri”, a explicat redacția.

Compania, care a furnizat tone de cupru din teritoriul ocupat al Ucrainei, este specializată în exportul de hârtie de ambalare și, de asemenea, produce și vinde produse pentru industria tutunului. Jurnaliştii nu au putut stabili la ce poate fi folosit aliajul de cupru în acest domeniu de activitate.

Potrivit datelor obținute de mass-media, cuprul a fost furnizat prin cel mai mare port comercial din sudul Rusiei - Novorossisk.

Quzhou Nova, potrivit presei, este o companie comercială și de producție situată în orașul Quzhou, provincia Zhejiang din China de Est. Acolo, jurnaliştilor li s-a comunicat că documentul nu are ştampilă cu semnătură şi au fost sfătuiţi să contacteze biroul vamal. Serviciul vamal chinez a răspuns că datele comerciale ale companiilor nu sunt publice.

Serviciul Vamal Federal al Rusiei a refuzat de asemenea să divulge informații „confidențiale”, iar Kremlinul a spus că nu știu nimic. Uzina din regiunea Donețk nu a comentat.

Cu toate acestea, Departamentul de Stat al SUA a comentat cu privire la achiziționarea de cupru din teritoriul ocupat. Chiar înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse, pe 21 februarie 2022, SUA a impus o interdicție a importurilor din regiunile Donețk și Lugansk. Ulterior, această interdicție a fost susținută în UE.

"Am avertizat RPC că sprijinirea eforturilor militare ale Rusiei va avea consecințe grave. Nu vom ezita să acționăm împotriva organizațiilor, inclusiv a firmelor din RPC, care ajută Rusia să ducă război împotriva Ucrainei sau o ajută pe Rusia să eludeze sancțiunile", a declarat reporterilor Departamentul de Stat al SUA.

Comisia Europeană și Ministerul Comerțului din China nu au răspuns întrebărilor Reuters, iar reprezentanții Ucrainei nu au comentat nici ei informațiile.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în...
#China cumpara, #cupru, #Ucraina, #donetk, #Rusia, #musamalizare , #Razboi Ucraina
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
Romanii vind Chinei minereu de cupru si importa cupru din China!