Câștig record pentru China de 101 de miliarde de dolari în plin război: SUA deficit colosal, Rusia vinde masiv la Beijing

Sambata, 27 August 2022, ora 21:30
14269 citiri
Câștig record pentru China de 101 de miliarde de dolari în plin război: SUA deficit colosal, Rusia vinde masiv la Beijing
China este câștigătoarea tranzacțiilor comeriale mondiale FOTO: Toms Hardware

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a bulversat piețele mondiale, iar câștigătorul crizei economice globale este de departe China, care a reușit să obțină un excedent comercial record în valoare de 101 miliarde de dolari, în luna iulie 2022.

În schimb, ultimele date din America indică un deficit colosal de 79,6 miliarde de dolari pentru Statele Unite în iunie, în timp ce Rusia a exportat masiv la Beijing, bunuri în valoare de 61,44 de miliarde de dolari în primele 7 luni ale anului.

Creșterea exporturilor Chinei a continuat în luna iulie 2022, ducând surplusul commercial la un nivel record istoric, depășind anteriorul maximum din iunie, potrivit Share Cast.

Exporturile Chinei au urcat cu 18% până la valoarea de 333 de miliarde de dolari în iulie, comparativ cu acceași perioadă a anului trecut și cu 17,9% față de iunie, potrivit datele publicate la Beijing.

Un profesor în neuroștiință din SUA a descoperit adevăratul diagnostic al bolii lui Putin

Importurile Chinei au crescut în iulie cu doar 2,3%, comparativ cu un an în urmă. Economia țării a revenit față de începutul anului, când restricțiile dure legate de COVID-19, inclusiv o blocare a Shanghai-ului de două luni și alte măsuri din toată țara, au perturbat producția și logistica.

Forța economică a Chinei la export a fost determinată în principal de vehicule, produse din oțel și produse textile. Livările de automobile în străinătate au crescut cu 64% față de anul trecut și cu 21,2 față de iunie.

Cum a devenit o țară paradisul Rusiei: Miliarde de dolari și euro au părăsit Occidentul, fentând sancțiunile

În schimb, Statele Unite s-au confruntat cu un deficit uriaș în luna iunie 2022, de 79,6 miliarde de dolari. Exporturile americane au fost de 260,8 miliarde, în timp ce importurile au ajuns la 340,4 miliarde, conform BEA.

Ucraina poate întoarce războiul cu noua super armă a SUA: Prima țară din lume ce va lovi avioanele Rusiei cu NASAMS VIDEO

Deficitul cel mai mare al SUA s-a înregistrat în iunie 2022, în schimburile cu China, la o valoare de 36,9 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, schimburile comerciale dintre China și Rusia au crescut cu 29% în primele 7 luni din 2022, la 97,91 de miliarde de dolari. Exporturile Chinei către Rusia au fost de 36,27 de miliarde de dolari, iar Rusia a vândut la Beijing mult mai mult decât a cumpărat, de 61,44 miliarde de dolari.

Citește și:
Putin a inițiat o mutare majoră: Finanțele Rusiei și-au schimbat direcția, dar există un mare pericol
Putin a inițiat o mutare majoră: Finanțele Rusiei și-au schimbat direcția, dar există un mare pericol
După invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, mai multe pachete de sancțiuni economice ale Statelor Unite și Europei au lovit Moscova. Odată cu asta, Vladimir Putin a inițiat o...
Marcel Ciolacu, despre linia roșie pe care nu o va trece PSD la rotativa premierilor: ”Aceeași pe care cred că o are și PNL - prostia”
Marcel Ciolacu, despre linia roșie pe care nu o va trece PSD la rotativa premierilor: ”Aceeași pe care cred că o are și PNL - prostia”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut luni, 30 ianuarie, noi precizări despre protocolul de colaborare cu PNL, în contextul informațiilor conform cărora partidul nu ar vrea să renunțe...